Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

Swim Challenge en Kadepop werken samen

Wat gaat er boven twee oer-Groningse evenementen die elkaar steunen? Precies niets.  Kadepop en de Groningen Swim Challenge gaan vol de samenwerking aan. Zo kunnen bezoekers van het Groningse nazomerfestival doneren voor de Groningen Swim Challenge, bovendien kan het team dat het meeste geld inzamelt rekenen op vrijkaarten Kadepop! Maar wat is Kadepop eigenlijk?      

St

Nazomeren op Kadepop

Kadepop wordt sinds 2012 georganiseerd. “Het was tijd voor leven in de brouwerij!” En leven in de brouwerij kwam er! Op Koninginnedag (zo lang geleden? Ja zo lang geleden) stroomde de kade bij Cafe Peter Pan vol om te genieten van een podium vol toffe bands. Kadepop ontstond op de finshplek van de Groningen Swim Challenge.

In 2013 werd er uiteraard voor een tweede editie gezorgd die plaatsvond om de hoek van het eerdere terrein, op het Damsterplein. Kensington zorgde voor een vette show en het publiek stroomde in grote getale toe. Maarliefst 7000 mensen maakten deze editie tot een succes!  En Kadepop werd groter en groter. Op een bijzondere nieuwe plek een stukkie verderop, nog steeds aan de kade, zette Kadepop het avontuur van 2014 tot 2015 voort bij EMG factor waar onder andere Jett Rebel een killer van show gaf.

Vanaf 2016 koos Kadepop voor het ruimte sop. Het was tijd voor het Suiker-debuut! Niet meer direct aan de kade, maar wel de ruimte voor een heleboel extra programmering. Onder andere De Staat, De Likt en De Wolff stonden te shinen op het podium. De Suiker beviel goed en dit is dan ook de reden dat Kadepop zich tot op de dag van vandaag thuis voelt tussen het Stadslab, Zeefgebouw, Rebel Rebel en EM2. In 2017 bezocht Kraantje Pappie voor dat extra thuisgevoel de mainstage.

Een jaar streek voorbij en ook de editie van 2018 had weer zijn eigen charme: the secret stage was te gek.! Gewoon komen dus, deze editie, 21 september op de Suiker!

De 8e editie van Kadepop Festival belooft weer een super vette te worden op het voormalig Suikerunie terrein. De line up staat al te trappelen en je kunt je opmaken voor shows van Jett Rebel, FATA BOOM, DOPE D.O.D, Hausmagger en meer. Maar niet alleen de muziek draagt bij aan het feestje. Met meer  focus op sfeer en beleving is er dit jaar van alles te ontdekken op het terrein. Meer locaties, meer creativiteit, meer cultuur oftewel: Meer Kadepop!

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen