Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

Bijzonder jubileum in 2018

Een bijzonder evenement viert dit jaar een bijzonder jubileum. In augustus duiken honderden zwemmers het Reitdiep en de grachten van Groningen in om voor de vijfde keer geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De afgelopen vier jaar zwommen deelnemers aan de Groningen Swim Challenge al ruim driehonderdduizend euro bijeen. Iedere editie ging het opgehaalde bedrag omhoog.

Start in 2014

De eerste editie in 2014 kende ruim dertig deelnemers die zich inzetten voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Een jaar later ging de opbrengst naar het UCMG Kanker Researchfonds. Met elke editie groeide de Groningen Swim Challenge in omvang en opbrengst. Een evenement met waarde. Uitgedrukt in geld, maar tevens gevoelsmatig voor al die zwemmers, supporters, familieleden, vrienden, sponsoren, organisatoren en vrijwilligers die op de een of andere manier te maken hebben met de slopende ziekte kanker.

Ultra Challenge Lauwersmeer!

De Swim Challenge start net als de vorige edities in Zoutkamp. Teams van zwemmers duiken in estafettevorm het water in en leggen in totaal zo’n 33 kilometer af. Van Zoutkamp naar de Oosterhaven, hartje Groningen. Een speciale jubileumeditie vraagt om meer spektakel. Naast de traditionele variant vanuit Zoutkamp kunnen teams zich ook inschrijven voor een langere tocht vanaf het Lauwersmeer. Een Ultra-Challenge. Deze goed getrainde zwemmers leggen in dat geval liefst vijftig kilometer af!

Onderzoek in Groningen

Vorig jaar snelde ambassadeur Arjen Robben direct na zijn wedstrijd tegen Werder Bremen richting Groningen om een eindbedrag van maar liefst 147.500 euro voor het UMCG Kanker Researchfonds bekend te maken. De grote vraag is dan ook of er in 2018 wederom meer geld opgehaald wordt. Voorzitter Neal Haan: “We vinden het fantastisch om zoveel mogelijk onderzoek in Groningen mogelijk te maken en daar is geld voor nodig. Maar ons uitgangspunt is de hele provincie aan het sporten te krijgen voor een prachtig doel in Groningen zelf. Los van hoeveel geld we daar ook bij ophalen”.

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen