Doneren! Vrijwilliger

Vorige edities

Het debuut

De eerste editie van de Groningen Swim Challenge (GSC), werd gehouden op 30 augustus 2014 en was direct een doorslaand succes. Ruim 30 zwemmers legden de goede drieëndertig kilometer zwemmen af, geflankeerd door volgbootjes en een moederboot met daarop onder andere EHBO’ers, een masseur en diverse enthousiaste vrijwilligers. Iets eerder dan verwacht werd de tocht gecompleteerd en rond 15.30 uur stond de Reitdiepkade vol met enthousiaste supporters om de sportievelingen en de vrijwilligers van die dag het onthaal te geven dat zij verdienden. Dat was niet alles, er werd €25.000,- opgehaald voor de Antoni van Leeuwenfonds Foundation. Een schitterend bedrag dat geheel te goede komt aan kankeronderzoek.

2015 verdubbelen en finish in de stad

Dit succes smaakte naar meer en ook in 2015 werd de GSC georganiseerd. Op 12 maart dat jaar werd tevens de Stichting Groningen Swim Challenge opgericht, met als jaarlijks doel om middels het organiseren van een zwemevenement in de provincie en stad Groningen geld op te halen voor het goede doel. Op 29 augustus 2015 vond de tweede editie plaats, waarbij 70 zwemmers – ruim een verdubbeling ten opzichte van 2014 – onder behaaglijke temperaturen in estafettevorm de lange tocht wisten te trotseren. Het was wederom een prachtige dag, waarbij de laatste zwemmers aan het begin van de avond finishten bij de Oosterhaven. De uiteindelijke opbrengst? €50.000,- ten behoeve van het UMCG Kanker Researchfonds.

2016 verdere uitbreiding en city swim

In 2016 gingen bijna honderd zwemmers de uitdaging aan om vanaf Zoutkamp richting de stad te zwemmen. Finishplaats was wederom Oosterhaven. Naast de uitbreiding van het aantal deelnemers sprongen voor het eerst vijftig zwemmers in de Westerhaven de Groningse grachten in. Zij zwommen de laatste anderhalf kilometer van de route mee in de eerste editie van de City Swim.

Onder een stralende zon en in een kolkende en bruisende Bommen Berend stad finishten de laatste zwemmers rond 20.30. Vlak daarna werd het totaalbedrag bekend gemaakt. In totaal zwommen wij 84.000 euro bij elkaar. Niet alleen op zaterdag 27 augustus maar ook in de weken daarvoor brachten acties van zwembaden en zwemverenigingen onder de noemer “Heel Groningen Zwemt” geld in het onderzoek laatje.  Op naar 2017!

2017: Kids Swim erbij & recordregen houdt aan!

Het is inmiddels traditie, in de vroege ochtend wordt Zoutkamp onveilig gemaakt door ruim honderd zwemmers en bijna evenzoveel vrijwilligers. De start is spectaculair. De beelden van de opkomende zon boven het Reitdiep schitterend. Onder zeer gunstige omstandigheden spoeden de zwemmers zich in recordtempo richting de stad. De eerste zwemmers arriveren al voor 18:00 in de Westerhaven. Daar staan ruim honderd mede sportievelingen klaar voor de City Swim.

Die middag zijn er al een aantal pionierende Kids Swim deelnemers het water ingegaan, zij zwommen een rondje door de Oosterhaven. Een mooi begin van een hopelijk terugkerend fenomeen. In de weken en maanden voor de Swim Challenge waren via scholen al ruim vierduizend kinderen in beweging gekomen voor de Heel Groningen Zwemt!

Zoveel enthousiasme, betrokkenheid en deelnemers, dat moest wel een schitterend bedrag opleveren. Ambassadeur Arjen Robben kon, net gearriveerd vanuit Bremen, trots een bedrag van 140.000 euro (later opgehoogd naar 147.500) overhandigen aan het UMCG Kanker Researchfonds. Een waanzinnig bedrag en daarmee een groot compliment voor alle zwemmers, donateurs, sponsoren en vrijwilligers!

Op naar 25 augustus 2018!

Er is dit jaar al door 7308 mensen voor in
totaal 221963.85 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Groningen Swim Challenge steunt voor 100% het UMCG Kanker Researchfonds:
De stichting Groningen Swim Challenge organiseert ieder jaar meerdere zwemevenementen. Alle donaties die worden binnengehaald via de deelnemers van het evenement gaan voor 100% naar het UMCG Kanker Researchfonds het doel. De kosten voor het organiseren van het evenement worden betaald uit sponsorgelden van bedrijven en organisaties. Lees hier meer over onze organisatie

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2018 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen