Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Groningen Swim Challenge?

Vrees niet! Veel antwoorden zijn hier te vinden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@groningenswimchallenge.nl

Contact

Is het dragen van een wetsuit verplicht?

Dit is afhankelijk van de watertemperatuur voor de City Swim. Bij een watertemperatuur van onder de 16 graden is een wetsuit wel verplicht. De organisatie informeert de zwemmers in dat geval ruim van te voren over deze maatregel. De organisatie raadt het dragen van een wetsuit wel aan. Ter info: De afgelopen jaren zat de watertemperatuur rond 18 graden.

Hoeveel sponsorgeld voor het goede doel moet ik bijdragen als deelnemer?

Als deelnemer moet je minimaal 100 euro ophalen voor het goede doel (UMCG Kanker researchfonds). Meer mag altijd ;)

Kunnen we als bedrijventeam meedoen?

Ja dat kan. Jullie krijgen dan zichtbaarheid als bedrijf op onze site en sponsoruitingen. Daarnaast krijg je een bedrijfsclinic en hottub. Een bedrijf kan 5 leden inschrijven. Neem contact op met sponsoren@groningenswimchallenge.nl voor meer informatie of kijk bij sponsoring op deze site.

Welke afstand moet worden afgelegd?

Deelnemers dienen solo 1,5 kilometer door de Groningse grachten te zwemmen.

Is het veilig om in de grachten te zwemmen?

De Swim Challenge organisatie werkt nauw samen met het waterschap en de gemeente Groningen. De waterkwaliteit wordt op meerdere momenten en punten nauwkeurig gemeten. De laatste jaren is de zwemkwaliteit continu als ‘goed’ beoordeeld (ter vergelijking, beter dan de Hoornse plas). De gemeente Groningen ruimt de grachten en omgeving extra op voor de City Swim. Mocht er uit de testen van het waterschap een onveilige situatie blijken dan gaat de City Swim niet door. Deelname aan de City Swim is, zoals bij ieder sportevenement, altijd op eigen risico.

Waarom betaal ik inschrijfgeld?  

De organisatie van de Groningen Swim Challenge draait 100% op vrijwilligers. Maar het veilig organiseren van een dergelijk groot en logistiek uitdagend evenement kost geld. Door de betaling van inschrijfgeld zorg je ervoor dat het evenement met zekerheid en veilig kan worden georganiseerd. Iedere euro die je vervolgens als sponsorgeld ophaalt gaat gegarandeerd naar Kankeronderzoek. Zie onze jaarverslagen en statuten onder ‘Organisatie’ voor meer informatie.

Welke afstand moet worden afgelegd?

Deelnemers dienen solo 1,5 kilometer door de Groningse grachten te zwemmen. Deze afstand wordt samen met de 100 deelnemers aan de Swim Challenge afgelegd.

Wat is de verwachte finishtijd?

Deelnemers zullen naar verwachting tussen 19.30 en 20.00 uur finishen in de Oosterhaven

Ik kan niet meer meedoen, kan iemand anders op mijn startbewijs zwemmen?

Ja dat kan. Informeer de organisatie hier echter wel over in verband met de veiligheid & het overzicht. Het deelnamebewijs kan worden overgedragen aan iemand anders. Kan u zelf geen plaatsvervanger vinden, laat ons dat weten en dan maken wij iemand anders blij met het deelnamebewijs.

Wat gebeurt er met het bij elkaar gezwommen sponsorgeld?

Iedere door de zwemmers opgehaalde euro gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds

Hoeveel sponsorgeld voor het goede doel moet ik bijdragen als deelnemer?

Als deelnemer moet je minimaal 100 euro ophalen voor het goede doel (UMCG Kanker researchfonds)

Waar zijn de start en finish van de City Swim?

De start is bij K.G.R. De Hunze (Praediniussingel 32) en de finish is bij de Oosterhaven. Op beide locaties zijn kleedkamers aanwezig.

Hoe laat is de start van de City Swim?

De start van de City Swim vindt plaats op zaterdag 28 augustus om 16:00.

Hoe kan ik me opgeven als vrijwilliger?

Wij zijn altijd op zoek naar schippers, EHBO'ers of mensen die op een andere wijze een bijdrage kunnen leveren. Neem contact op via het contactformulier van deze site. We laten zo snel mogelijk wat weten.

Onze trotse sponsoren

Er is dit jaar al door 273 mensen voor in
totaal 5.729,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2023 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen