Doneren!

Het doel

Het goede doel in 2015 en 2016

Nadat in debuutjaar 2014 €25.000,- werd bijeen gezwommen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, verbond de Stichting Groningen Swim Challenge zich in 2015 aan het UMCG Kanker Researchfonds. In 2017 zwemmen wij dus al voor de derde keer voor het UMCG Kanker Researchfonds, dit fonds maakt fundamenteel kankeronderzoek in Groningen mogelijk.

UMCG Kanker Researchfonds

Het UMCG Kanker Researchfonds steunt kankeronderzoek in het UMCG. Het kankeronderzoek heeft als doel kanker te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren. Kanker kent geen leeftijdsgrenzen. Het fonds steunt daarom kankeronderzoek voor kinderen, (jong)volwassenen en ouderen, waarbij de drie thema’s die het UMCG onderscheidt de leidraad zijn voor ondersteuning van financieringsaanvragen. Het fonds steunt aanvragen die zich richten op:

De ware aard van kanker
Wat is kanker precies, hoe ontstaat het, wie krijgt het wel en wie niet? Hoe gedragen de verschillende kankersoorten zich en waar komt dat door?

 

Goede diagnose en therapie
De resultaten van fundamenteel onderzoek gebruiken bij de verbetering van diagnostiek en behandelingen. Het testen van nieuwe mogelijkheden onder andere in laboratoria.

Gezond verder leven
Onderzoek naar behandeling van neveneffecten na herstel van kanker.
Het UMCG Kanker Researchfonds heeft continu kleine en grote projecten lopen waarvoor op een transparante wijze geld kan worden ingezameld. Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal wordt gedaan, neem dan een kijkje hier

Er is dit jaar al door 5025 mensen voor in
totaal 143629.20 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Buitensingel 156, 9883 SM Oldehove | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2017 Stichting Groningen Swim Challenge | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen