Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Groningen Swim Challenge?

Vrees niet! Veel antwoorden zijn hier te vinden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@groningenswimchallenge.nl

Contact

Hoe gaat het wisselen?

Je wisselt op tijd. Een coach, schipper of mede zwemmer houdt de tijd bij. Je ligt maximaal 30 minuten achter elkaar in het water.  De meeste teams stellen dit in de loop van de dag naar beneden bij. De nieuwe zwemmer springt (absoluut niet duiken!) in het water en de afgeloste zwemmer klimt aan boord van de volgboot.

Wat neem ik allemaal mee tijdens de Swim Challenge?

Naast eten en drinken is het belangrijk om je voldoende warm te houden wanneer je uit het water komt. Er kan zo 1 - 1,5 uur tussen het moment zitten dat je uit het water komt en opnieuw het water ingaat. Zorg dus voor 2 handdoeken, slippers, sokken, droge kleding welke je makkelijk aan het uit kunt trekken.

Het lukt ons absoluut niet een volgboot te regelen. Wat kunnen we doen?

Neem contact op met de organisatie via info@groningenswimchallenge.nl en leg je vraag voor. Wij gaan kijken hoe we je kunnen helpen.  

Wij moeten zelf een volgboot regelen. Waar moet die aan voldoen?

Een volgboot vaart de gehele dag naast de zwemmer en op deze boot zitten ook de andere zwemmers uit jouw eigen team. Een volgboot biedt dus capaciteit voor het hele team en de schipper. Indien het team dit wenst dan mag een teamgenoot ook de functie van schipper op zich nemen en deze functie afwisselen. Het geniet echter de voorkeur dat er een extra persoon aanwezig is die gedurende de dag de boot kan besturen. De absolute maximale hoogte van de volgboot is 95 cm.

Waarom betaal ik inschrijfgeld?  

De organisatie van de Groningen Swim Challenge draait 100% op vrijwilligers. Maar het veilig organiseren van een dergelijk groot en logistiek uitdagend evenement kost geld. Door de betaling van inschrijfgeld zorg je ervoor dat het evenement met zekerheid en veilig kan worden georganiseerd. 

Wat gebeurt er met het bij elkaar gezwommen sponsorgeld?

Het ingezamelde sponsorgeld gaat naar het goede doel UMCG Kanker Researchfonds.

Moet ik zelf eten en drinken meenemen?

Ja, neem voldoende eten en drinken mee voor de hele dag. Hou er rekening mee dat je een topprestatie moet leveren!

Op welke plekken langs de route van de Swim Challenge kan het publiek de zwemmers aanmoedigen?

De start bij Zoutkamp om 5.30. Langs de Groningse grachten. Maar ook Roodehaan en de Dorkwerdersluis is een prachtige plaats voor een aanmoediging. Het is zelfs mogelijk een stuk mee te fietsen. Zie de pagina ' route'

Wat is de verwachte aankomsttijd van de Swim Challenge?

Wij verwachten dat de allersnelste zwemmers tussen 18.00 en 18.30 zullen finishen. Dit is altijd afhankelijk van tal van omstandigheden.

Hoe laat is de start van de Swim Challenge?

De meeste team gaan om 5.30 in Zoutkamp het water in.

Is een wetsuit verplicht?

Ja, het water kan behoorlijk koud zijn en om onderkoeling tegen te gaan is het verplicht een wetsuit te dragen tijdens het zwemmen.

Hoe kan ik me opgeven als vrijwilliger?

Wij zijn altijd op zoek naar schippers, EHBO'ers of mensen die op een andere wijze een bijdrage kunnen leveren. Neem contact op via het contactformulier van deze site. We laten zo snel mogelijk wat weten.

Er is dit jaar al door 8681 mensen voor in
totaal 193.445,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2024 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen