Doneren!

Swim challenge

De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een challenge. Deelnemers gaan echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als de drie vorige edities zal voor het UMCG Kanker Researchfonds worden gezwommen, ditmaal op zaterdag 25 augustus 2018!

Dit jaar zal de vijfde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten en vieren we dus het eerste lustrum. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen twintig teams en in totaal honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In de praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer. Wil jij, bijvoorbeeld samen met enkele vrienden, clubgenoten of collega’s, de uitdaging aangaan? Kijk op onze website of één van de social media kanalen en wie weet lig jij op 25 augustus nog voor de dageraad in het water in de idyllische haven van het pittoreske Zoutkamp, aan de voet van het nationaal park Lauwersmeer.

Inschrijven gaat via onze site. Je schrijft je in als team. Zodra je je team hebt aangemeld komt jouw teampagina zo snel mogelijk online. Met het toegestuurde gebruikersnaam en wachtwoord kan je inloggen. Eenmaal ingelogd kan je een persoonlijke tekst, een quote en een foto plaatsen en zie je hoeveel sponsorgeld je al hebt opgehaald. Daarnaast kunnen andere teamleden hun profielen aanmaken met foto’s en teksten. De inschrijving van het team is pas compleet als er minimaal drie leden een profiel hebben aangemaakt. Op deze pagina’s kunnen mensen bovendien direct doneren voor jouw tocht en het goede doel. Maak er dus iets moois van en deel de zwemmerspagina’s zoveel mogelijk via Social Media!

 

De route naar Groningen

Zoutkamp
Roodehaan
Aduarderzijl
Groningen
Bekijk de route!

Bekijk welke teams het goed doen!

Bekijk alle teams!
Ontdek de Groningen Swim Challenge in 3 minuten

De geschiedenis

2014: Eerste editie

De eerste editie van de Groningen Swim Challenge (GSC), werd gehouden op 30 augustus 2014 en was direct een doorslaand succes. Ruim 30 zwemmers legden de goede drieëndertig kilometer zwemmen af, geflankeerd door tal van boten met enthousiaste vrijwilligers. Iets eerder dan verwacht werd de tocht gecompleteerd en rond 15.30 uur stond de Reitdiepkade vol met supporters om de zwemmers binnen te halen. Er werd ruim 25.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek!

2015: Finish in centrum Groningen!

Het succes van 2014 smaakte naar meer en ook in 2015 werd de GSC georganiseerd. Op 12 maart 2015 werd de Stichting Groningen Swim Challenge opgericht, met als doel de Swim Challenge jaarlijks te organiseren. Op 29 augustus 2015 vond de tweede editie plaats, waarbij 70 zwemmers – ruim een verdubbeling ten opzichte van 2014 – onder behaaglijke temperaturen in estafettevorm de lange tocht volbrachten en na een tocht door de grachten finishten in de Oosterhaven. De opbrengst? 50.000 euro. Op naar 2016? Uiteraard!

2016: Verdere professionalisering

Met een nieuwe site begint de zwemzomer van 2016 goed. Maar dat is niet de enige vernieuwing. Heel Groningen Zwemt! En de City Swim worden aan het zwempalet toegevoegd. De zwemmers vanuit Zoutkamp zullen in de avond van 27 augustus vijftig deelnemers van de Groningen City Swim aantreffen. De City Swim deelnemers leggen een goede anderhalve kilometer zwemmend door de stadsgracht af en zamelen – net als de langeafstandszwemmers – geld in voor kankeronderzoek.

Het sociaal kanaal

Waterschap Hunze & Aa’s heeft de zwemkwaliteit van zowel het Reitdiep als de Groningse grachten onderzocht. In beide gevallen kreeg het water de stempel “Goede Zwemkwaliteit”.

Alle reden om je aan te melden dus!

In de aanloop naar 25 augustus blijft het waterschap de zwemwaterkwaliteit voor ons in de gaten houden!

Ga snel naar www.groningenswimchallenge.nl/inschrijven
... Lees meerLees minder

Ultra Swim Challenge, 50 kilometer vanuit Lauwersoog!

Bij een bijzondere editie hoort een bijzondere challenge. De Ultra Challenge!

Voor zwemmers die er geen genoeg van kunnen krijgen... Goed getrainde deelnemers kunnen dit jaar de uitdaging aangaan om vanaf Lauwersoog te starten. Zij leggen dan 50 kilometer af richting de finish. Dat gaat ongetwijfeld weer schitterende beelden opleveren...

Meld je aan via www.groningenswimchallenge.nl
... Lees meerLees minder

Meedoen aan het mooiste zwemevenement van 2018?
Inschrijven is vanaf NU mogelijk!

Nieuw dit jaar is dat de teamcaptain een team account aanmaakt waarna het team zijn eigen teampagina beheert op de Groningen Swim Challenge site!

Updaten van foto’s, quotes en motivatie is nu nog makkelijker! Daarnaast kunnen leden volop hun donatieknop en verhaal delen op Social Media. Ideaal om de opbrengst van je team te verhogen!

Meld je snel aan! Teams die zelf volgboten verzorgen zijn verzekerd van deelname. Voor overige teams geldt, wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Twijfel niet, ga naar www.groningenswimchallenge.nl en doe mee!
... Lees meerLees minder

Wat was het weer een schitterend evenement afgelopen jaar! Wat een prestaties, wat een mensen, en oh man... wát een bedrag hebben we opgehaald!

Nog maar een paar dagen, dan gaat de inschrijving voor alweer de 5e Groningen Swim Challenge open. Jij doet toch ook mee op 25/08/2018?
... Lees meerLees minder

Op deze prachtige nazomerdag nog even terug naar 26 augustus. Nagenieten met de aftermovie.

Mede mogelijk gemaakt door Stappen.TV & Drag&Drop!

UMCG Kanker Researchfonds
Vincent Lublink
Drag&Drop luchtfotografie-video
... Lees meerLees minder

Onze trotse sponsoren

Er is dit jaar al door 13 mensen voor in
totaal 220.00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2018 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen