Doneren!

Swim challenge

De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een challenge. Deelnemers gaan echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als de twee vorige edities zal voor het UMCG Kanker Researchfonds worden gezwommen, ditmaal op zaterdag 26 augustus 2017!

Dit jaar zal de vierde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen twintig teams en in totaal honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In de praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer. Wil jij, bijvoorbeeld samen met enkele vrienden, clubgenoten of collega’s, de uitdaging aangaan? Kijk op onze website of één van de social media kanalen en wie weet lig jij op 26 augustus nog voor de dageraad in het water in de idyllische haven van het pittoreske Zoutkamp, aan de voet van het nationaal park Lauwersmeer.

Tijdens de eerste kilometer is het Reitdiep zo’n 300 meter breed en wordt er richting Electra gezwommen. De morgenstond is daar en kleurt de hemel op schitterende wijze. Bij Electra staat het door Koningin Wilhelmina in 1920 geopende boezemgemaal De Waterwolf. Het gemaal torent hoog boven het Groninger landschap uit en is een baken om naartoe te zwemmen. Electra is na het startpunt de eerste plek waar toeschouwers goed zicht hebben op de zwemmers. Eenmaal in Electra wachten alle zwemteams op elkaar om simultaan te worden weggeschoten richting Roodehaan. Op naar de volgende tussenstop! En zo gaat de tocht door naar Aduarderzijl, Garnwerd en Dorkwerd, waarna al gauw de stad Groningen opdoemt en de finish in zicht is. In hartje Groningen, aan de Westerhaven, sluiten de deelnemers van de City Swim aan, waarna gezamenlijk in een indrukwekkende colonne richting finish in de Oosterhaven zal worden gezwommen.

De route naar Groningen

Zoutkamp
Roodehaan
Aduarderzijl
Groningen
Bekijk de route!

Bekijk welke teams het goed doen!

Bekijk alle teams!
Ontdek de Groningen Swim Challenge in 3 minuten

De geschiedenis

2014: Eerste editie

De eerste editie van de Groningen Swim Challenge (GSC), werd gehouden op 30 augustus 2014 en was direct een doorslaand succes. Ruim 30 zwemmers legden de goede drieëndertig kilometer zwemmen af, geflankeerd door tal van boten met enthousiaste vrijwilligers. Iets eerder dan verwacht werd de tocht gecompleteerd en rond 15.30 uur stond de Reitdiepkade vol met supporters om de zwemmers binnen te halen. Er werd ruim 25.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek!

2015: Finish in centrum Groningen!

Het succes van 2014 smaakte naar meer en ook in 2015 werd de GSC georganiseerd. Op 12 maart 2015 werd de Stichting Groningen Swim Challenge opgericht, met als doel de Swim Challenge jaarlijks te organiseren. Op 29 augustus 2015 vond de tweede editie plaats, waarbij 70 zwemmers – ruim een verdubbeling ten opzichte van 2014 – onder behaaglijke temperaturen in estafettevorm de lange tocht volbrachten en na een tocht door de grachten finishten in de Oosterhaven. De opbrengst? 50.000 euro. Op naar 2016? Uiteraard!

2016: Verdere professionalisering

Met een nieuwe site begint de zwemzomer van 2016 goed. Maar dat is niet de enige vernieuwing. Heel Groningen Zwemt! En de City Swim worden aan het zwempalet toegevoegd. De zwemmers vanuit Zoutkamp zullen in de avond van 27 augustus vijftig deelnemers van de Groningen City Swim aantreffen. De City Swim deelnemers leggen een goede anderhalve kilometer zwemmend door de stadsgracht af en zamelen – net als de langeafstandszwemmers – geld in voor kankeronderzoek.

Het sociaal kanaal

Zwemmen voor GOUD: team LBGT uit Groningen doet het. Met een eigen team doen zij aankomende zaterdag mee aan de City Swim! Steun jij Rudi Boer, Teun Zijp, Gert Luttje en Peter Musschenga? Doneer dan via hun persoonlijke pagina's en/of kom zaterdag naar hartje Groningen om het viertal aan te moedigen.

Meer weten over dit gezelschap? Ga naar:

- www.facebook.com/ZwemGoud/;
- www.zwemgoud.nl/
- www.lgbtgroningen.nl/!

#ZwemGoud
#TeamLBGT
... Lees meerLees minder

Via onze social media kanalen delen we graag met welke sponsoren de Swim Challenge te maken heeft. Ditmaal extra aandacht voor Daltec en Foto Sipkes.

Daltec Automatisering uit Groningen is opgericht in 1996, heeft 9 medewerkers en inmiddels meer dan 600 klanten. De missie van Daltec is het allround automatiseren van haar klanten, wat voor klant dit ook betreft. Als trouwe sponsor van de Swim Challenge zorgt Daltec ook deze editie weer voor handdoeken voor zwemmers die net de finish hebben weten te behalen.

Foto Sipkes uit de Poelestraat is welhaast een begrip in Groningen en omstreken. De specialist in onder meer digitale camera’s, objectieven en diverse accessoires ondersteunt zaterdag een aantal fotograven door onder andere grote lenzen en diverse andere (foto)apparatuur aan de te leveren.

Bedankt!

#FotoSipkes
#DaltecAutomatisering
#Sponsoring
#NogDrieNachtjesSlapen
... Lees meerLees minder

En ja hoor!

Ze zullen er weer staan bij de finish. Meerdere hottubs wachten de deelnemers van de City Swim en Swim Challenge op.

Zwemmers die zich zaterdag helemaal vereenzelvigd hebben met het water hoeven dus niet direct naar huis. Gewoon rechtstreeks van de Groningse gracht naar een heerlijke hottub.

Mede mogelijk gemaakt door www.hottubverhuur.nl/
... Lees meerLees minder

Zowel schippers als zwemmers zullen na een hele dag op het water goed hongerig zijn.

Gelukkig is Catering Teuben maatschappelijk partner van de Groningen Swim Challenge. Zij zorgen bij de finish voor meerdere food units. Een heerlijke ouderwetse snackunit en een unit met gezonde broodjes en shakes.

Dus alle soorten honger en trek kunnen bestreden worden dankzij Teuben.
... Lees meerLees minder

€100.000,-! HONDERDDUIZEND EURO!

De magische grens is bereikt. Nu al! Onze dank is onmiskenbaar groot. Zwemmers én donateurs, jullie zijn geweldig.

Tot zaterdag!
... Lees meerLees minder

Er is dit jaar al door 3855 mensen voor in
totaal 109354.53 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Buitensingel 156, 9883 SM Oldehove | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2017 Stichting Groningen Swim Challenge | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen