Doneren! Inschrijven

Ambassadeurs

Wereldster als ambassadeur

Een ster als Arjen Robben heeft nauwelijks introductie nodig. Door velen wordt hij gezien als de enige Nederlandse voetballer die momenteel daadwerkelijk van wereldniveau is. Zijn erelijst spreekt voor zich. Hij werd in vier verschillende competities kampioen, scoorde de winnende goal in de Champions League finale, behaalde de tweede en derde plaats van de wereld met Oranje en kreeg tal van individuele onderscheidingen waaronder Sportman van het Jaar (2014).

Een ambassadeur met een mondiale uitstraling, maar met een hart dat klopt voor Groningen. Een evenement als de Swim Challenge, waarbij door de hele provincie wordt gesport voor een goed doel, kon daarom al snel rekenen op de steun van de vleugelflitser uit Bedum!

Robben over de Swim Challenge

Robben: “Het is een evenement waarbij iedereen, van jonger tot oud, wordt gestimuleerd om te gaan sporten, dat is altijd goed. Daarnaast heb ik echt bewondering voor de deelnemers. Ruim acht kilometer zwemmen, dat is iets wat je niet onvoorbereid kunt doen. Zwemmen is een groot deel techniek, je kan niet zomaar het water in springen en vertrouwen op jouw fitheid en kracht. Dat er ook nog eens geld wordt ingezameld voor een goed doel maakt het plaatje af.”

Naast voetballer is Robben een echte sportfan(aat). Er werd vroeger fanatiek getennist en evenementen als de Olympische spelen worden nauwgezet gevolgd in huize Robben. Gevraagd naar zijn favoriete zwemmer kiest Robben voor streekgenoot Kromowidjojo. “Met zelf zwemmen heb ik niet direct heel veel ervaring. Tijdens het revalideren lig ik nog wel eens in het zwembad. Dan komen mijn zwemdiploma’s A en B goed van pas, haha. . Specifieke zwemtips aan de deelnemers kan Robben daarom ook niet echt geven. “Zorg dat je voorbereiding goed is, het is een zware tocht. Tijdens de laatste kilometers komt het aan op doorzettingsvermogen”.

In de toekomst zelf meedoen aan de Swim Challenge sluit Robben niet uit. “Waarom niet? Ik vind vrijwel alle sporten prachtig en net zoals de 4 Mijl van Groningen kan dit op mijn lijstje.”

Groningse zwemheldin Ranomi Kromowidjojo schaart zich achter Groningen Swim Challenge!

De nu 28-jarige Ranomi groeide dus op in Sauwerd, op steenworp afstand van het welgevormde Reitdiep. Al op haar tiende zwom zij haar eerste Nederlandse record, dit op de 50 meter vrije slag. De rest is welhaast geschiedenis. Ranomi is meervoudig Nederlands, Europees én wereldkampioen en behaalde daarnaast maar liefst drie gouden plakken op de Olympische Spelen. Een fenomeen in het water. Ze zal zich vooral gaan richten op de City Swim en Kids Swim. Ranomi daarover:

“Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om ambassadeur te zijn van dit hartverwarmende evenement. De combinatie zwemsport en goed doel klinkt mij als muziek in de oren, waarbij het mooi en tevens belangrijk is dat de Kids Swim georganiseerd wordt. Kinderen groeien tegenwoordig op met iPads, mobiele telefoons en andere gadgets. Daarom is het van essentieel belang dat we het sporten als volwassenen blijven stimuleren.”

City Swim & Kids Swim tips!

Met de ramvolle agenda van Ranomi is de kans nihil dat ze aanwezig kan zijn op zaterdag 31 augustus, maar van afstand zal ze ons en jullie zeker assisteren in de vorm van bijvoorbeeld zwemtips of een videoboodschap. Ranomi: “Goede voorbereiding is het halve werk. Een afstand van 750 of zelfs 1500 meter  (respectievelijk de afstanden van de Kids Swim en City Swim, red.) zwem je niet zomaar even. Daarbij zwem je niet in rustig zwembadwater, maar in de vrije natuur. Je hebt te maken met stromingen en wisselende temperaturen. Denk dus na over je zwemkledij en ga van te voren zéker een paar keer oefenen in het zogenaamde ‘open water’. Veel succes in ieder geval en tot gauw!”

Enthousiast geworden door Ranomi? Interesse? Inschrijven voor de Kids Swim (en City Swim) kan via deze site!

Er is dit jaar al door 4675 mensen voor in
totaal 124221.40 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2019 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen