Ambassadeurs

Wereldster als ambassadeur

 

Robben over de Swim Challenge

Robben: “Het is een evenement waarbij iedereen, van jong tot oud, wordt gestimuleerd om te gaan sporten, dat is altijd goed. Daarnaast heb ik echt bewondering voor de deelnemers. Ruim acht kilometer zwemmen, dat is iets wat je niet onvoorbereid kunt doen. Zwemmen is een groot deel techniek, je kan niet zomaar het water in springen en vertrouwen op jouw fitheid en kracht. Dat er ook nog eens geld wordt ingezameld voor een goed doel maakt het plaatje af.”

Naast voetballer is Robben een echte sportfan(aat). Er werd vroeger fanatiek getennist en evenementen als de Olympische spelen worden nauwgezet gevolgd in huize Robben. Gevraagd naar zijn favoriete zwemmer kiest Robben voor streekgenoot Kromowidjojo. “Met zelf zwemmen heb ik niet direct heel veel ervaring. Tijdens het revalideren lig ik nog wel eens in het zwembad. Dan komen mijn zwemdiploma’s A en B goed van pas, haha. . Specifieke zwemtips aan de deelnemers kan Robben daarom ook niet echt geven. “Zorg dat je voorbereiding goed is, het is een zware tocht. Tijdens de laatste kilometers komt het aan op doorzettingsvermogen”.

Groningse zwemheldin Ranomi Kromowidjojo schaart zich achter Groningen Swim Challenge!

De nu 33-jarige Ranomi groeide dus op in Sauwerd, op steenworp afstand van het welgevormde Reitdiep. Al op haar tiende zwom zij haar eerste Nederlandse record, dit op de 50 meter vrije slag. De rest is welhaast geschiedenis. Ranomi is meervoudig Nederlands, Europees én wereldkampioen en behaalde daarnaast maar liefst drie gouden plakken op de Olympische Spelen. Een fenomeen in het water. Ze zal zich vooral gaan richten op de City Swim en Kids Swim. Ranomi daarover:

“Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om ambassadeur te zijn van dit hartverwarmende evenement. De combinatie zwemsport en goed doel klinkt mij als muziek in de oren, waarbij het mooi en tevens belangrijk is dat de Kids Swim georganiseerd wordt. Kinderen groeien tegenwoordig op met iPads, mobiele telefoons en andere gadgets. Daarom is het van essentieel belang dat we het sporten als volwassenen blijven stimuleren.”

Er is dit jaar al door 2195 mensen voor in
totaal 48.867,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2024 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen