Doneren! Inschrijven

Over ons

Groningen Swim Challenge

De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een zwemtocht vanaf  Zoutkamp tot Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een challenge. Deelnemers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook met hun team minimaal 1500 euro  op voor het goede doel, namelijk het UMCG Kanker Researchfonds.

In 2019 zal de zesde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer. Daarnaast organiseren wij voor de tweede keer de Ultra Challenge, speciaal voor ervaren en snelle zwemmers. Die mogen een kleine 50 kilometer van Lauwersoog naar de stad Groningen overbruggen in dezelfde tijd!

De Swim Challenge van 2019 zal de grootste en meest diverse editie tot nu toe worden. Naast de estafette zwemtocht van Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen  worden de City Swim en Heel Groningen Zwemt voor de vierde maal georganiseerd.  Al deze zwemactiviteiten dragen bij aan de uiteindelijke opzet van de stichting: zwemmen voor het goede doel!

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen