Organisatie

Sinds 2014 is Groningen een jaarlijks sportevenement rijker. Het sportevenement is voor de deelnemers een echte uitdaging, waarbij deze zowel fysiek als mentaal flink zouden worden uitgedaagd. Er werd voor een sportevenement gekozen wat uniek is in zijn soort. De Groningen Swim Challenge. Al zwemmend van Zoutkamp naar het hart van de stad Groningen.

Een evenement waarbij geld inzamelen voor het goede doel net zo belangrijk is als het sportieve aspect. Iedere zwemmer haalt namelijk een aanzienlijk bedrag op voor het goede doel. Maanden van tevoren al bezig zijn met de tocht, maar evenzo nadenken over hoe je als zwemmer zoveel mogelijk geld binnenhaalt. Alles doen om de tocht te voltooien, alles doen om ervoor te zorgen dat kanker ooit minder vernietigend is dan nu. De Swim Challenge was bij de eerste editie in 2014 al een doorslaand succes en is de afgelopen edities ieder jaar weer groter geworden.

Om het geheel van evenementen goed te kunnen coördineren werd op 12 maart van 2015 de Stichting Groningen Swim Challenge opgericht.

De Stichting

De Stichting Groningen Swim Challenge is een ideële organisatie en als zodanig geregistreerd bij de Groningse Kamer van Koophandel. Daarmee zijn giften aan de stichting aftrekbaar.

Bankgegevens:
IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48
BIC Code INGBNL2A
RSIN nummer: 854990033

Bestuur:  

Johan Broesder, voorzitter
voorzitter@groningenswimchallenge.nl

Harmen van der Laan, penningmeester
penningmeester@groningenswimchallenge.nl

Bo van Ruth, bestuurslid en media coördinator
bo@groningenswimchallenge.nl

Carolien Fleurke, media en communicatie
carolien@groningenswimchallenge.nl

Onze Missie

Onze missie is het organiseren van sportieve evenement in de provincie Groningen waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het goede doel. Inmiddels vallen vier evenementen onder de paraplu van de Stichting Groningen Swim Challenge:

  • Classic Swim Challenge
  • Short City Swim
  • Classic City Swim
  •  Junior City Swim

Bij ieder onderdeel is het uitgangspunt hetzelfde, mensen in beweging brengen voor fundamenteel kankeronderzoek!
Onze activiteiten worden geheel georganiseerd door de inzet van vrijwilligers. Dat, samen met de hulp van onze gulle sponsoren maakt het dat wij iedere door de zwemmers ingebrachte euro naar het goede doel kunnen laten gaan.

Download pdf Uitreksel-KVK.pdf
Download pdf

Er is dit jaar al door 4256 mensen voor in
totaal 99.246,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2024 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen