City Swim

Inschrijven

City Swim

De City Swim is een afstand van 2,1 kilometer (Short) of 3,8 kilometer (Classic) door de Groningse Grachten. Bij de korte variant zwem je vanaf de Museumbrug richting de Noorderhaven en vervolg je via Spilsluizen naar de finish in de Oosterhaven. De lange variant start bij de Oosterhaven, gaat eerst voor het station langs met de klok mee en maakt een volledige ronde door de Groninger grachten, om ook weer te finishen in de Oosterhaven.

Deze route is een prachtig stuk van de Groninger grachten, het trekt namelijk veel toeschouwers langs de kant en op de vele bruggen. Tevens is dit het laatste deel van de Classic Swim vanaf Zoutkamp, die ook via deze route finisht.

  • Wanneer: zaterdag 31 augustus 2024
  • Tijd: start 17.00 uur (de exacte starttijd wordt later bekendgemaakt)
  • Doel: als deelnemer haal je minimaal €100,- op voor kankeronderzoek van het UMCG Kanker Researchfonds
Inschrijven

Het sociaal kanaal

Om goed voorbereid aan de start van de Groningen Swim Challenge te verschijnen geven wij elk jaar zwem clinics.

Goede doelen trainer Joeval Benjamins zal ook dit jaar de clinics verzorgen.

De eerste, de zogenaamde pre-clinic is bedoeld om kennis te maken met onze organisatie en om aan de eerste slagen van de borstcrawl te wennen.

De pre-clinic wordt gehouden op zondag 10 maart in zwembad Sportcentrum De Kalkwijck

Aanmelden kan via de link in de bio.
...

Wij staan vandaag met een stand in het UMCG.

Kom gezellig langs voor jouw vragen over de Groningen Swim Challenge.

Niet alleen voor vragen kun je langskomen, je kunt je nu ook aanmelden als zwemmer, zwemteam of vrijwilliger.

Tot straks?
Wij zijn hier nog de hele middag.
...

NIEUW dit jubileumjaar is de Classic City Swim.🤩

Waarom “Classic”, omdat het een klassieke hele ronde door de stad is! Deze nieuwe afstand is 3,8 km en start in de Oosterhaven.

De mooiste delen van de Groninger grachten worden gepasseerd, via de Westerhaven en de Zuiderhaven finish je weer in de Oosterhaven.

Door de vele bruggen op dit traject is het ook voor supporters geweldig om er bij te zijn en de zwemmers aan te moedigen! 😃
...

De Swim Challenge staat dit jaar alweer voor de 10e keer op de agenda en wel op zaterdag 31 augustus. 🥳

Vanaf Zoutkamp zwem je in de vroege ochtend de zonsopkomst tegemoet door het idyllische Reitdiep. Na 33,5km zwemmen wordt je feestelijk onthaald bij de finish in de Oosterhaven in hartje Groningen.

Je zwemt in estafettevorm van maximaal 6 personen onder begeleiding van een volgbootje. Al het geld dat je inzamelt gaat naar het goede doel: @umcgkankerresearchfonds

Meer informatie of direct aanmelden 👉 link in de bio.
...

Vanuit de Groningen Swim Challenge wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen toe.

Hierbij willen wij nogmaals al onze zwemmers, vrijwilligers en sponsoren bedanken die zich het afgelopen jaar met de volle 100% hebben ingezet om het event te laten slagen.

Aankomend jaar zullen wij ons weer inzetten voor het @umcgkankerresearchfonds en dat doen wij graag weer met jullie!

#groningenswimchallenge #groningen #umcg #zwemmen #samenzwemmenwekankerdewerelduit
...

Wat doet het ons goed om te zien dat de eerste city zwemmers en teams zich al hebben ingeschreven. 💪

Wie is er denk je nog niet op de hoogte dat de inschrijving is geopend en/of wie moet er nog over de streep getrokken worden..

Tag ze hieronder👇

#umcgkankerresearchfonds #groningen #openwaterswimming #openwaterzwemmen #umcgroningen #samenzwemmenwekankerdewerelduit #zwemmen @umcgkankerresearchfonds @ranomikromo @arjenrobben
...

INSCHRIJVING OFFICIEEL GEOPEND! 🥳

De inschrijving van de 10de editie van de Groningen Swim Challenge is officieel geopend.

Deze editie zal bestaan uit de volgende afstanden:
👉 Classic Swim Challenge (33,5km)
👉 Short City Swim (1600 meter)
👉 Classic City Swim (3800 meter)
👉 Junior City Swim ( 500 of 750 meter)

De komende dagen zullen we deze onderdelen verder toelichten!

#groningen #umcgkankerresearchfonds #openwaterzwemmen #groningenswimchallenge #umcgroningen #samenzwemmenwekankerdewerelduit @umcgkankerresearchfonds
...

Hey!
Wij zoeken:

*sponsorwerving medewerkers
*online marketing en content medewerkers

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge staat gepland voor 31 augustus 2024 en in de voorbereiding hiervoor zoeken wij per direct versterking in onze stichting.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons enthousiaste GSC-team en je inzetten voor het goede doel?

Check onze website in de bio.

#samenzwemmenwijkankerdewerelduit #openwaterzwemmen @umcgkankerresearchfonds
...

Afgelopen donderdagavond waren wij te gast bij het @umcgkankerresearchfonds in het UMCG. Onder het genot van een hapje en een drankje en een interessante presentatie van Prof. Dr. Schelto Kruijff hebben wij de Cheque 🎉 van €140.000 van de Swim Challenge 2023🏊‍♂️ overhandigd!

De projecten die dit jaar door ons gekozen zijn en door de Groningen Swim Challenge worden gefinancierd zijn:

- Het onderzoek naar de behandeling van heldercellig eierstokkanker van dr. Bea Wisman. Zij heeft met haar team ontdekt welke genen onder andere kunnen leiden tot deze kankervorm. Dit kan een aangrijpingspunt zijn voor nieuwe chemo- of doelgerichte therapie.

- De aanschaf van een fluorescentie camera die lichtgevende stoffen zichtbaar maakt die zich specifiek binden aan een onderdeel van kankercellen. Daardoor wordt het voor de behandelend arts gemakkelijker om kankerweefsel van gezond weefsel te onderscheiden en voorkomen dat te veel gezond weefsel wordt weggenomen. Deze aanvraag is ingediend door Prof. dr. Schelto Kruijff en zijn team.

- Uitzaaiingen in de hersenen (hersenmetastasen) komen vaak voor bij patiënten met longkanker. Deze hebben een grote invloed op de kwaliteit van leven, de behandeling, en de verwachte overleving. In dit onderzoek wordt in kaart gebracht hoe het behandelplan verandert door het maken van een scan van de hersenen (MRI) voor start van de behandeling bij 100 patiënten met uitgezaaide longkanker. De resultaten van de MRI worden mee genomen in het behandelplan van de patiënt. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door dr. Frederike Bensch en haar team.

#umcg #umcgroningen #goededoel #kankeronderzoek #openwaterzwemmen #kankerresearchfonds #umcgkankerresearchfonds
...

Voor alle vrijwilligers:

Bedankt!
Geweldige Vrijwilligers,

Afgelopen zaterdag hebben jullie een buitengewone prestatie geleverd en hebben jullie het mooiste zwemevenement van Noord Nederland, de Groningen Swim Challenge, voor de 9e keer tot een ongekend succes gemaakt! Namens het hele organisatieteam wil ik jullie van harte bedanken voor jullie onschatbare inzet en toewijding.

Zonder jullie onvermoeibare hulp en positieve energie zou dit fantastische evenement niet mogelijk zijn geweest. De Groningen Swim Challenge is meer dan alleen een zwemtocht; het is een gemeenschapsinspanning die draait om solidariteit, doorzettingsvermogen en het streven naar positieve verandering. Jullie hebben dit alles in overvloed laten zien, en daar zijn we enorm dankbaar voor.

Jullie inzet en toewijding tijdens deze lange dag hebben geresulteerd in de prachtige glimlachen op de gezichten van deelnemers, deelnemende teams en toeschouwers. Die stralende momenten maken alle inspanningen de moeite waard en herinneren ons eraan waarom we dit evenement organiseren.

Niet alleen hebben jullie de dag mogelijk gemaakt, maar jullie hebben ook bijgedragen aan het realiseren van fantastische opbrengsten voor het UMCG Kanker Researchfonds. Dat is een prestatie waar we allemaal trots op kunnen zijn.

We hopen dat jullie evenveel voldoening putten uit jullie bijdrage als wij dat doen. Mogen jullie trots zijn op de rol die jullie hebben gespeeld in het succes van de Groningen Swim Challenge. We kijken ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken en nieuwe mijlpalen te bereiken.

Met vriendelijke groet,
Johan Broesder
Voorzitter Groningen Swim Challenge
...

€136.000 en nog steeds wordt er geld gedoneerd.

Applaus voor alle zwemmers! Zij hebben dit fantastische bedrag vandaag bij elkaar gezwommen voor @umcgkankerresearchfonds

Met dit geld komt het genezen van kanker steeds dichterbij.

#samenzwemmenwekankerdewerelduit
#groningenswimchallenge #umcg #umcgroningen @rtvnoord @oogtv #groningen #reitdiep #zwemmen #zwemmenvoorhetgoededoel #zoutkamp #cityswim #ultraswim #groningenswimchallenge

Op naar volgend jaar,. De tiende editie!
...

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Oproep!
Zaterdag 31 augustus wordt de tiende editie van de Groningen Swim Challenge gehouden.
Wil jij graag de lange afstand meezwemmen maar lukt het jou niet een team te vormen?
Er zijn meer zwemmers zoals jij.

Net als vorig jaar vormen wij vanuit de Groningen Swim Challenge diverse zwemteams.

Wil jij ook zwemmen in een zwemteam van de Groningen Swim Challenge?
Stuur ons een mailtje info@groningenswimchallenge.nl

Dan brengen wij jullie samen.
... Lees meerLees minder

Het laatste stuk van de route van de Groningen Swim Challenge is gewijzigd!
We gaan nu bij de Noorderhaven links af en zullen via Spilsluizen finishen in de Oosterhaven. Door de vele bruggen op dit traject is het ook voor supporters geweldig om er bij te zijn en de zwemmers aan te moedigen! 😃
... Lees meerLees minder

4 ReactiesReactie op Facebook

Michael Buurmeijer

Mar Cia Julian Grave

Ha leuk eens een andere route

Joosten?

𝐆𝐫𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐒𝐰𝐢𝐦 𝐂𝐡𝐚𝐥𝐥𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐧𝐭 📰
Medio mei zal de eerste editie verschijnen van de Groningen Swim Challange krant. 20.000 exemplaren zullen we vanaf in en om Groningen gaan verspreiden. Heb jij een verhaal die je wilt delen? Stuur ons een mailtje! 👉 info@groningenswimchallenge.nl
... Lees meerLees minder

Net als vorig jaar vormen wij vanuit de Groningen Swim Challenge zwem teams.

Dit is voor de zwemmers die heel graag de lange afstand willen zwemmen maar zelf geen team kunnen vormen. Ben jij zo'n zwemmer?

Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar info@groningenswimchallenge.nl en wij brengen jou in contact met andere zwemmers.

* Let op!
De eerste samenkomst is op 10 maart in Zwembad de Kalkwijck in Hoogezand.
... Lees meerLees minder

1 CommentReactie op Facebook

Wat was dit een mega leuke ervaring en dag! Super door jullie georganiseerd. Toch Klaziena Runhart 🥳🏊‍♂️🥳

Om goed voorbereid aan de start van de Groningen Swim Challenge te verschijnen geven wij elk jaar zwem clinics.

Goede doelen trainer Joeval Benjamins zal ook dit jaar de clinics verzorgen.

De eerste, de zogenaamde pre-clinic is bedoeld om kennis te maken met onze organisatie en om aan de eerste slagen van de borstcrawl te wennen.
De pre-clinic wordt gehouden op zondag 10 maart in zwembad Sportcentrum De Kalkwijck

Aanmelden kan via deze link:
www.groningenswimchallenge.online/pre-clinic
... Lees meerLees minder

2 ReactiesReactie op Facebook

Maartje. Hilda is dit iets voor ons?

Lieke Boudewijn zullen we nog poging doen 🤣

Meer laden

Er is dit jaar al door 209 mensen voor in
totaal 5.378,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2024 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen