Doneren! Inschrijven

Heel Groningen Zwemt

De Groningen Swim Challenge is meer dan een ééndaags zwemevenement. Het doel van het onderdeel Heel Groningen Zwemt is om  kinderen aan het zwemmen te krijgen en daarmee geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. 
Zwembaden, scholen en verenigingen organiseren, in samenwerking met Stichting Groningen Swim Challenge, ieder op hun eigen manier bestaande of zelfbedachte activiteiten waarmee al zwemmend geld wordt opgehaald voor het goede doel.

Voorbeelden van activiteiten zijn: het organiseren van een zwemvierdaagse in het teken van de Groningen Swim Challenge, een mini Swim Challenge tijdens zwemles, een zwemestafette, sponsorzwemmen, een obstakel run deels in het water of vrij zwemmen in ruil voor een donatie.

Bewegen en geld ophalen zijn echter niet de enige doelstellingen. Het UMCG verzorgt een educatief programma op maat voor scholen waarbij leerlingen wordt uitgelegd wat kankeronderzoek bij het UMCG Kanker Researchfonds inhoudt.

Deelnemende scholen krijgen een educatieve krant van de Swim Challenge en het UMCG. Daarnaast kan de school een gastcollege krijgen van een hoogleraar over kankeronderzoek. Zo zien de leerlingen direct  waar hun bijeen gezwommen geld terecht komt!

Met Heel Groningen Zwemt willen wij laten zien dat sporten en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan!

Wil jij met jouw school, vereniging of organisatie meedoen? Neem contact op met hgz@groningenswimchallenge.nl en bespreek de mogelijkheden!

Het sociaal kanaal

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#10) To use "Page Public Content Access", your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook.
Solution: See here for how to solve this error

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen