Doneren! Inschrijven

Heel Groningen Zwemt

De Groningen Swim Challenge is meer dan een ééndaags zwemevenement. Het doel van het onderdeel Heel Groningen Zwemt is om  kinderen aan het zwemmen te krijgen en daarmee geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. 
Zwembaden, scholen en verenigingen organiseren, in samenwerking met Stichting Groningen Swim Challenge, ieder op hun eigen manier bestaande of zelfbedachte activiteiten waarmee al zwemmend geld wordt opgehaald voor het goede doel.

Voorbeelden van activiteiten zijn: het organiseren van een zwemvierdaagse in het teken van de Groningen Swim Challenge, een mini Swim Challenge tijdens zwemles, een zwemestafette, sponsorzwemmen, een obstakel run deels in het water of vrij zwemmen in ruil voor een donatie.

Bewegen en geld ophalen zijn echter niet de enige doelstellingen. Het UMCG verzorgt een educatief programma op maat voor scholen waarbij leerlingen wordt uitgelegd wat kankeronderzoek bij het UMCG Kanker Researchfonds inhoudt.

Deelnemende scholen krijgen een educatieve krant van de Swim Challenge en het UMCG. Daarnaast kan de school een gastcollege krijgen van een hoogleraar over kankeronderzoek. Zo zien de leerlingen direct  waar hun bijeen gezwommen geld terecht komt!

Met Heel Groningen Zwemt willen wij laten zien dat sporten en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan!

Wil jij met jouw school, vereniging of organisatie meedoen? Neem contact op met hgz@groningenswimchallenge.nl en bespreek de mogelijkheden!

Het sociaal kanaal

Let op!

Vanavond om 19.30 in Zwembad Hoogkerk weer een clinic van onze fantastische zwemtrainer, Joeval Benjamins!

Aansluiten kan!

Lees hier de details!

www.groningenswimchallenge.nl/samen-trainen-zwemclinics/
... Lees meerLees minder

Groningen Swim Challenge heeft een bericht gedeeld.
Groningen Swim Challenge

Thumbs up for Maurits, Juliëtte en Thomas! 👍👍👍

Wat een kanjers dat zij mee gaan zwemmen in nagedachtenis van hun opa.

Voor wie duik jij op 31 augustus het water in? 🏊🏻‍♀️🏊🏻‍♂️🏊🏻‍♀️🏊🏻‍♂️
... Lees meerLees minder

Morgenavond alweer de 2e Swim Clinic!

Trainer Joeval Benjamins blikt samen met ons terug op vorige week en heeft ons al stiekem ingefluisterd wat we morgen zo’n beetje kunnen verwachten:

Joeval: ‘Tijdens de eerste les ging vooral over met de basis van de borst crawl. Het ging over het ademen - boven water in en onder water rustig uitademen -, over de beenslag door onder andere te oefenen met een plankje en we gingen aan de slag met het insteken van de arm in het water: recht voor je schouder en niet schuin voor je hoofd.

Morgen gaan we in de les onder andere bezig met :
- De insteek voor (waar ga je het water in en wat doe je daarna)!?
- Hoe en waar komt je hand het water uit!?
- Hoe combineer je de beenslag met je armen en ademhaling?!’

Dat wordt dus weer een superinteressante en leerzame training! Een hele goede voorbereiding op de Groningen Swim Challenge op 31 augustus!!

De tweede Swim Clinic vindt plaats in Zwembad Hoogkerk! Zwem je morgen mee?
... Lees meerLees minder

Onze trotse sponsoren

Er is dit jaar al door 506 mensen voor in
totaal 11847.40 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2019 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen