Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Arjen Robben opnieuw ambassadeur van Swim Challenge!

Voetbalgrootheid Arjen Robben heeft zich net als vorig jaar verbonden aan de stichting Groningen Swim Challenge. Op 26 augustus 2017 zal de vierde editie van de Swim Challenge plaatsvinden en wederom wil het bestuur het evenement laten groeien. Voorzitter Neal Haan: “Het blijft onze ambitie om een 4 Mijl in het water te worden. Ieder jaar worden wij een stukje groter en professioneler. Dat een Groningse sportheld als Arjen Robben zich wederom wil verbinden aan onze organisatie helpt daar enorm bij.”  

Robben over de Swim Challenge

Als een ware ambassadeur was Oranje-aanvoerder Robben vorig jaar aanwezig om de zwemmers die in Zoutkamp begonnen een hart onder de riem te steken. Bovendien was de vleugelflitser ook in de stad te vinden, voor aanvang van de City Swim. Robben daarover: “Het is een prachtig evenement, geheel georganiseerd door vrijwilligers. Er wordt geld opgehaald voor belangrijk kankeronderzoek in Groningen, waarbij de deelnemers een behoorlijk sportieve prestatie leveren.” Zelfs voor een topsporter als de ster van Bayern München is de zwemafstand geen sinecure. Robben: “Zeker niet, ruim acht kilometer zwem je niet ongetraind, dat is flink aanpoten.”

Robben wederom aanwezig?

De aanwezigheid van Robben bij de evenementen van dit jaar is onzeker. Vorig jaar was het namelijk een verrassing, mede mogelijk gemaakt door een blessure. Robben lachend: “Daar hopen we natuurlijk niet op. Toch zal het leuk zijn er weer iets van mee te maken. Mijn vader is wederom een enthousiaste deelnemer en de sfeer is altijd goed.” Met de steun van Gronings bekendste sporter hoopt de Groningen Swim Challenge vooral nieuwe mensen het water in te krijgen voor de City Swim en de Kids Swim.

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen