Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

Arjen Robben zwemt de Swim Challenge!

Op zaterdag 31 augustus zal Arjen Robben de laatste acht kilometer van de Groningen Swim Challenge zwemmend afleggen. De Groninger voegt zich bij de ruim 170 zwemmers die in estafettevorm de afstand tussen Zoutkamp en Groningen afleggen om geld in te zamelen voor het UMCG Kankerresearchfonds. Het zwemfestijn wordt compleet gemaakt door de zwemmers van de City Swim die aaneensluitend finishen.

 

Al jaren verbonden

Robben is al jaren als ambassadeur verbonden aan de Groningen Swim Challenge en was is die hoedanigheid meerdere malen aanwezig rondom het evenement. Het beëindigen van zijn carrière gaf hem de ruimte om een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan. Robben: “ Ik volg de Swim Challenge al jaren en heb nu de kans om zelf het water in te gaan. Acht kilometer zwemmen dat is een grote uitdaging voor iemand die niet gewend is dergelijke afstanden te zwemmen, maar voor het goede doel ga ik die graag aan!”

De oud topvoetballer duikt bij de Dorkwerdersluis het water in met onder andere Kay van der Kooi, de weduwnaar van Paulien van Deutekom. Van der Kooi zwemt de volledige 35 kilometer vanuit Zoutkamp solo ter nagedachtenis van zijn begin dit jaar overleden vrouw.  Hij is al maanden in training en zwom onlangs nog zes kilometer mee met Maarten van der Weijden. Beide zwemmers zullen met de rest van het deelnemersveld richting Oosterhaven begeven, alwaar vanaf 18.00 uur de eerste zwemmers zullen finishen.

De organisatie van de Groningen Swim Challenge is in zijn nopjes met de toezegging van de ambassadeur. Bij monde van voorzitter Teunissen laten zij weten erg blij te zijn met de nieuwe toevoeging aan het deelnemersveld. Teunissen: “Wij organiseren met Groningse vrijwilligers een prachtige zwemtocht door onze provincie, waarmee geld wordt ingezameld voor toponderzoek in datzelfde Groningen. Als dé Groningse sportheld zich dan meldt om mee te zwemmen, kan je alleen maar ontzettend trots zijn. Dat een groot voetballer zich zo buiten zijn comfortzone gaat begeven speciaal voor de Swim Challenge is een eer” .

Volg en steun Arjen via zijn persoonlijke pagina! 

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen