Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Een dag van records voor de Groningen Swim Challenge

De vierde editie van de Groningen Swim Challenge was op zaterdag 26 augustus een doorslaand succes. De dag begon voor honderdtwintig zwemmers en evenzoveel vrijwilligers om 5.30 uur in Zoutkamp en eindigde rond de klok van 20.00 uur in de Oosterhaven in Groningen. Gedurende die lange dag zwommen teams in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen, ruim honderd zwemmers anderhalve kilometer door de gracht én vond de eerste Kids Swim ooit plaats. Daarnaast zijn er in de afgelopen maanden onder de noemer 'Heel Groningen Zwemt!' tal van acties door de gehele provincie georganiseerd door scholen, verenigingen en zwembaden. Naar schatting vierduizend kinderen kwamen in beweging voor de Stichting Groningen Swim Challenge.

Recordopbrengst!

Al deze evenementen stonden in het teken van de zwemsport en geld inzamelen voor het goede doel, het UMCG Kanker Researchfonds. Het fonds dat hoogwaardig en fundamenteel kankeronderzoek in de stad Groningen mogelijk maakt. De onderzoekers van het UMCG werden rond de klok van 20.30 uur verblijd met een voorlopige recordopbrengst van liefst €140.000,-! Dit bedrag kan verder oplopen aangezien in de maand september nog een aantal activiteiten plaatsvinden.

Trotse Arjen Robben

De opbrengst werd gepresenteerd door de trotse ambassadeur van de Stichting Groningen Swim Challenge, Arjen Robben. De aanvoerder van Oranje reed direct na de gewonnen wedstrijd van Bayern München tegen Werder Bremen speciaal hiervoor naar Groningen en maakte het bedrag bekend. “Een geweldig initiatief van de vrijwilligers, een goede organisatie en een prachtige sportieve prestatie van de deelnemers”, aldus de flankenflitser. De Bedumer complimenteerde daarnaast ook nog vader Hans die voor de tweede keer meedeed aan de Swim Challenge.

Op naar het eerste lustrum!

Het mooie weer, de gunstige stroming, de goed getrainde zwemmers, de betrokken sponsoren, de enthousiaste vrijwilligers en de talloze donaties maakten van de vierde editie een onvergetelijk succes. Het bestuur kijkt alvast uit naar de laatste zaterdag van augustus 2018, de vijfde editie, een lustrum. “Eerst mogen we even nagenieten van dit succes, maar voor ons jubileum heb ik wel een mooie verrassing in petto, waarvan de harten van zwem- en sportliefhebbers in Groningen ongetwijfeld sneller gaan kloppen”, zo zegt voorzitter Neal Haan. Doneren kan nog tot eind september via onze website. Daarna wordt het definitieve bedrag overhandigd en start de voorbereiding voor 2018. Houd de site en onze social media kanalen goed in de gaten!

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen