Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Swim challenge

De zwemmers aanmoedigen? Bekijk ons programma!

Zaterdag is het zover. Een kleine 250 zwemmers gaan het water in om 50, 35 of anderhalf kilometer af te leggen. Bij dit alles worden zij ondersteund door een goede 85 boten. Een geweldig spektakel. Onze zwemmers verdienen alle aanmoediging, naast een sportieve topprestatie hebben ze namelijk ook nog eens ontzettend veel geld ingezameld voor kankeronderzoek in Groningen. Dit alles maakt de Groningen Swim Challenge ieder jaar weer tot een uniek evenement. Maar waar moet ik nou zijn om deze toppers in actie te zien?

Start in Zoutkamp en Lauwersoog

Voor de vroege vogels onder ons. De starts in Zoutkamp en Lauwersoog. Spektakel in het donker!

05:30 uur – Start Ultra Swim (50km) jachthaven Lauwersoog
05:30 uur – Start A. Swim Challenge (33km) jachthaven Zoutkamp
07:30 uur – Start B. Swim Challenge (33km) jachthaven Zoutkamp

Herstart in Garnwerd

Tussen 12.30 en 14.30 zullen alle zwemmers in Garnwerd aankomen. Hier gaan de snelle zwemmers even het water uit, zodat we in een grote aangesloten groep weer richting Dorkwerdersluis kunnen zwemmen.

Bij horeca gelegenheid Garnwerd aan Zee gaan de zwemmers het water uit, kunnen ze op adem komen en wat eten en drinken. Bovendien zorgt een DJ en aankleding voor een stukje sfeer langs de kant. Een ideaal moment om jouw zwemmer even (moed in) te spreken!

Finishlocatie en City Swim

Vanaf 16:00 uur is de finishlocatie bij de Oosterhaven open. Hier zijn allerlei attracties voor kinderen opgebouwd. Horeca gelegenheden en muziek zijn vanzelfsprekend ook onderdeel van onze finish. Parkeren kunnen bezoekers het beste doen in de parkeergarage aan het Damsterdiep, daar de Oosterhaven niet open is voor auto’s.

Vanaf ongeveer 18:00 uur worden de snelste Swim en Ultra Challenge teams verwacht in de Oosterhaven. De laatste meters worden begeleid door onze speaker en zijn zichtbaar op een groot LED scherm.

Om 18:30 start de Kids Swim vanuit de Oosterhaven. Onze jonge helden starten en finishen in het Oosterhavengebied.

Om 19:00 gaat de City Swim van start in de Westerhaven. Juich jouw zwemmer toe en loop vervolgens rustig mee langs de route richting de Oosterhaven. Ondertussen zullen Swim Challenge teams ook binnenkomen in de Oosterhaven.

Rond 20:00 zullen de laatste zwemmers uit het water zijn. Iedereen kan zich dan opmaken voor de overhandiging van de cheque en de bekendmaking van het opgehaalde bedrag om 20:30!

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen