Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Definitief bedrag bekend gemaakt: 147.500 euro!

Vier jaar geleden, de eerste Swim Challenge. Een vrij select groepje zwemmers zwom €25.000,- bijeen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Het evenement werd met enthousiasme gecontinueerd en om lokale betrokkenheid te tonen, kozen wij voor het UMCG Kanker Researchfonds als nieuw goed doel. De challenge werd langer, groter, nog professioneler, er moesten meer boten en schippers komen en de opbrengst werd verdubbeld naar een halve ton.

Recordregen

Vorig jaar werd gestart met zowel Heel Groningen Zwemt als de City Swim. Ouders en kinderen. Basisscholen en zwembaden. Tientallen sponsoren. Dito vrijwilligers. Arjen Robben als ambassadeur. Bauke Mollema met het startschot. Eindbedrag: €84.000,-. Ongekend. Maar .. we wilden méér in de strijd tegen kanker. En nu de editie van 2017 achter de rug is kunnen we spreken van een bolwerk van een evenement. Ambassadrice Ranomi Kromowidjodjo stuurde ons enkele videoboodschappen toe en Arjen Robben snelde na zijn wedstrijd terug naar Groningen om het eindbedrag te onthullen. €140.000,-! Een bedrag wat daarna is opgehoogd tot maar liefst €147.500,-! In alle opzichten was de editie van 2017 eentje van de records. Qua omvang, deelnemers, vrijwilligers en wat al niet meer. Op naar het lustrum van 2018!

Vrijwilligers en sponsoren onmisbaar

Alles is mede mogelijk gemaakt door een ongekend aantal mensen. Zwemmers, vrijwilligers, schippers en boten, de organisatie, alle sponsoren. Zonder al deze inzet geen Swim Challenge! De een participeert met een duidelijke reden. Een link richting goede doel. Of omdat die vreselijke ziekte ook hem of haar of een naaste heeft getroffen. Weer een ander doet mee, omdat het simpelweg een prachtige dag is. Het gevecht tegen kanker is vaak hard, oneerlijk en zwaar. Dat wij, met z’n allen, letterlijk de strijd aangaan door ons te meten met de kracht van het water en de natuur is flink en hartverwarmend tegelijk. Het levert zoveel moois op. Een astronomisch bedrag, maar met name een geweldige dag.

Sponsoruitdaging

Omdat we als Stichting Groningen Swim Challenge merken dat het steeds lastiger worden om kostendekkend te handelen, zijn we voor de lustrumeditie van 2018 op zoek naar meer en grote(re) partijen die zich willen (ver)binden aan dit schitterende en unieke zwemevenement. Voel u zich geroepen om een steentje bij te dragen of kent u iemand die perfect bij ons evenement zou passen? Dan komen wij heel graag in contact!

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen