Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
Heel Groningen zwemt

Educatief programma in UMCG voor zwemmende jeugd!

Een les van de professor over celdeling, het bestrijden van tumoren en vooral onderzoek doen naar kanker. Vervolgens de fijne kneepjes van het laboratoriumwerk in het UMCG meekrijgen, waarom geven we cellen een kleurtje? Waarom zijn er per jaar ruim 40.000 pipetjes nodig in het oncologisch laboratorium? Hoezo maakt mijn lichaam tien miljoen kopieën per seconde? Tot slot dit afsluiten met een quiz over een gezonde levensstijl. Dit alles in één van de mooie collegezalen van het UMCG. Kortom, geen standaard les voor de deelnemers aan het educatieve programma van de Stichting Groningen Swim Challenge en het UMCG Kanker Researchfonds.

Scholen uit stad en provincie actief!

Basis – en middelbare scholen uit Groningen kregen de kans deel te nemen aan het educatieve programma van het UMCG en de Groningen Swim Challenge. Deze unieke samenwerking gaf de deelnemende scholieren inzicht in waar het door hun opgehaalde sponsorgeld precies aan wordt besteed. De jongeren die in het UMCG werden ontvangen zwemmen namelijk mee in de “Heel Groningen Zwemt” actie. Zoveel mogelijk baantjes zwemmen om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek in het UMCG.

Tal van scholen in Groningen en Hoogezand nemen deel aan de jaarlijks terugkerende acties. Zo gaan basisscholen uit Hoogezand en de brugklassen van het Aletta Jacobscollege tussen 11 en 14 juni de sportieve uitdaging voor het goede doel aan bij de Kalkwijck Monkey Fun Run. Middelbare scholen als het Augustinus College, Montessori Lyceum, Montessori Vaklyceum en RSG de Borgen duiken het water in. Daarnaast gaan ook de kinderen van de Fiduciaschool en de Dom Helder Camaraschool de uitdaging aan om kanker de wereld uit te zwemmen!

Perfecte combinatie

Docente Evelien Jonker van de Dom Helder Camaraschool: “Het is een ideale actie. De kinderen komen op een gezonde manier in beweging voor een goed doel. Daarnaast bieden het UMCG en de Stichting Groningen Swim Challenge ook de kans aan onze leerlingen om zich te verdiepen in hetgeen waarvoor ze zwemmen. Een prachtige combinatie van educatie, sport en plezier.” Voor de zwemacties is de organisatie van Heel Groningen Zwemt afhankelijk van de belangeloze medewerking van de zwembaden in de stad en provincie. Voorzitter Neal Haan: “Gelukkig zien de meeste zwembaden het nut en goede van deze actie in. We zijn erg blij met de prettige samenwerking”. Zwembaden als de Parrel, het Helperbad, Kardinge en het Scharlakenhof in Haren dragen stuk voor stuk hun steentje bij.

Dankzij de inspanningen van de Stichting Groningen Swim Challenge komen duizenden kinderen in de provincie in beweging. Vorig jaar waren dat er ruim vierduizend, dit jaar meer. Haan: “we hopen de komende jaren door te groeien naar tienduizend zwemmende kinderen voor onderzoek in Noord-Nederland”. De actie mag zich dan met recht “Heel Groningen zwemt” noemen.

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen