Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

Eerste editie Ultra Swim: Zeven teams!

De Stichting Groningen Swim Challenge organiseert op zaterdag 25 augustus voor het eerst de Ultra Challenge. Tijdens deze ultieme uitdaging zwemmen zeven teams van de haven van het Rode Hooft in Lauwersoog in estafettevorm naar de stad Groningen. In totaal leggen de zwemmers zo’n 50 kilometer af. Hiermee halen zij geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds. De Ultra Swim vindt plaats in wateren die een historische eenheid vormden. De Waddenzee, was via de Lauwerszee verbonden met het Reitdiep. Eb en vloed waren tot in de stad Groningen merkbaar. In 1969 is de Lauwerszee afgesloten en ontstond een nieuwe situatie. Zout werd zoet en Lauwerszee werd Lauwersmeer. In het jaar 2019 is het 50 jaar geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten.  

Van de ene uitdaging in de andere

Deelnemers aan de Ultra Challenge duiken op 25 augustus om 05.30 uur het water in. Zij zwemmen dan dwars door het Lauwersmeer, om vervolgens in het Reitdiep aan te komen. Hier voegen zij zich bij de zwemmers van de Swim Challenge, die ook al voor dag en dauw gestart zijn in de haven van Zoutkamp. Gezamenlijk zwemmen honderden sportievelingen, dwars door het Reitdiep, naar de grachten van Groningen. Bij de Westerhaven wordt de groep zwemmers nog groter. Dan duiken ook de zwemmers van de City Swim het water in. Door de grachten van Groningen zwemmen ze als één geheel naar de finish van de Oosterhaven.  

Lustrum kanker de wereld uitzwemmen

De Groningen Swim Challenge wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. De Ultra Challenge wordt voor het eerst toegevoegd aan het brede scala aan evenementen die door Stichting Groningen Swim Challenge georganiseerd worden. Het doel van de Groningen Swim Challenge is om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek van het UMCG Kanker Researchfonds.

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen