Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

Geslaagde Swim Challenge brengt 80.000 euro op!

De derde editie van de Groningen Swim Challenge was er eentje van records. Een recordaantal van 93 zwemmers zwom van Zoutkamp naar Groningen, een recordaantal van dertien zwembaden kwam in actie en een recordbedrag van 80.000 euro werd opgehaald voor het UMCG kankerresearchfonds.

Vroege start in Zoutkamp

Al om 5.30 uur in de ochtend gingen de eerste zwemmers in Zoutkamp het water in. In estafettevorm moest er ruim 33 kilometer naar de binnenstad van Groningen worden afgelegd. Waar vorig jaar de deelnemers moeite hadden het tijdschema te halen in verband met de sterke tegenstroming waren dit jaar de omstandigheden ideaal. Onder een stralende zon konden de zwemteams de uitdaging in het Reitdiep aangaan.

Eerste editie City Swim

Stipt om 18.30 uur arriveerden de zwemmers bij roeivereniging De Hunze in de Groningse binnenstad. Daarmee kwam echter geen einde aan het zwemevenement. Bij De Hunze voegden namelijk de deelnemers van de City Swim zich bij het evenement. Ruim vijftig mensen schreven zich in voor de tocht van anderhalve kilometer door de Groningse grachten. Ambassadeur Arjen Robben, wielrenner Bauke Mollema en wethouder Paul de Rook spraken de zwemmers nog wat moed in.  Na het door Mollema afgevuurde startschot werd de tocht om 19.00 uur vervolgd.
Met de zwemmers uit Zoutkamp en de City Swim deelnemers lagen er dus honderdvijftig zwemmers in de grachten. Een prachtig palet van gekleurde badmutsen zagen de talrijke toeschouwers aan zich voorbijtrekken. Rond de klok van 20.00 uur klommen de laatste zwemmers uit het water in de Oosterhaven, waar zij uiteraard feestelijk werden onthaald.

Heel Groningen Zwemt

Al vlot na de finish werd het opgehaalde bedrag voor het UMCG Kanker Researchfonds bekendgemaakt. Iedere zwemmer leverde immers naast een sportieve prestatie ook een flinke bijdrage aan het goede doel. Naast het geld van de deelnemers zamelden Groningse zwembaden en zwemverenigingen een groot bedrag in voor kankeronderzoek. Onder de noemer ‘Heel Groningen Zwemt’  lieten de zwembaden zien dat aangenaam sporten en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan. Tal van originele acties brachten prachtige bedragen op en motiveerden zoveel mogelijk mensen om te gaan zwemmen.

De '4 Mijl op het water'

Het uiteindelijk gepresenteerde bedrag was 80.000 euro. “Een schitterend bedrag, ik ben dan ook ontzettend trots op alle zwemmers, vrijwilligers en mijn bestuur”, zei voorzitter Neal Haan na de finish. In drie jaar is de opbrengst van de Groningen Swim Challenge gegroeid van 25.000 naar 80.000 euro. Het aantal deelnemers groeide in diezelfde periode van vijfendertig naar ruim honderdvijftig. Haan: “Het laat zien dat dit evenement ontzettend veel potentie heeft. Onze ambitie is om uit te groeien tot de 4 Mijl op het water. Om een gevestigde naam te worden in het Groningse sportaanbod”.  Dat er volgend jaar weer een Groningen Swim Challenge wordt georganiseerd staat dan ook buiten kijf!

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen