Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

De Groningen Swim Challenge groeit door in 2017!

Het is zover. De lente is begonnen. De zomer nadert. De watertemperaturen stijgen gestaag. Her en der zie je al groepjes zwemmers in binnen- en buitenwateren liggen, zich klaarmakend voor de Swim Challenge of City Swim 2017. Het spektakel staat dit jaar gepland op zaterdag 26 augustus. Tegelijk met Bommen Berend en (het laatste weekend van) Noorderzon. In een druk en bruisend Groningen zal de stad wederom kennismaken met de Swim Challenge en City Swim, waarbij die laatste een klein kindje heeft gekregen in de vorm van de Kids Swim. En waar de Kids Swim debuteert, worden de City Swim en Swim Challenge voor respectievelijk de tweede en vierde keer georganiseerd. Met trots mogen we mededelen dat ook Heel Groningen Zwemt wederom onderdeel is van het populaire, omvangrijke zwemevenement dat per jaar groeit en groeit.

Zwemmen doen we niet zomaar. We zwemmen voor een goed doel. Massaal! Tijdens de eerste editie in 2014 werd door ruim 30 zwemmers €25.000,- euro bijeen gezwommen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Een jaar later werd het UMCG Kanker Researchfonds als goed doel gekozen. En met €50.000,- in 2015 en maar liefst €80.000,- in 2016 kunnen we stellen dat het evenement een onmiskenbare waarde heeft. Uitgedrukt in geld, maar tevens gevoelsmatig voor al die zwemmers, supporters, familieleden, vrienden, sponsoren, organisatoren en vrijwilligers die op de een of andere manier te maken hebben met de slopende ziekte kanker. Ook in 2017 zal het goede doel het UMCG Kanker Researchfonds zijn! Blij verheugd zijn we met het feit dat niemand minder dan Groninger en Bayern München ster ineen Arjen Robben wederom ambassadeur is. Wie, na Bauke Mollema in 2016, ditmaal het startschot zal hanteren wordt in een later stadium bekendgemaakt.

En waar velen al weten hoe het evenement werkt en eruit ziet, hierbij kort de spelregels. Heel Groningen Zwemt behelst een flink aantal zwembaden waar mooie en ludieke acties worden bedacht die ertoe leiden dat – met name – kinderen geld ophalen voor het goede doel. De Swim Challenge start net als de vorige edities in Zoutkamp. Twintig teams van vijf zwemmers duiken in estafettevorm het water af en leggen in totaal zo’n 33 kilometer af. Van Zoutkamp naar de Westerhaven, hartje Groningen. Na aankomst hebben de honderd zwemmers even pauze, waarna de laatste anderhalve kilometer samen met de deelnemers van de City Swim zal worden afgelegd. Een tocht door hartje Groningen, van de Westerhaven naar de Oosterhaven. In de Oosterhaven vindt de Kids Swim plaats. Voor het eerst. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar leggen daarbij een afstand van 250 tot 750 meter af. Interesse in een van de drie topevenementen? Inschrijven is mogelijk vanaf heden!

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen