Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Groningen Swim Challenge op recordkoers!

Record aantal inschrijvingen Nog een dikke maand en dan is het alweer zover. Op zaterdag 26 augustus zullen honderden zwemmers het water induiken. Het meest belangrijkste doel is het geld inzamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds, uiteraard geflankeerd door een persoonlijk doel. De finish halen! De Swim Challenge zit met 22 teams en ruim 100 zwemmers vol. Het aantal deelnemers aan de City Swim is het op het moment van schrijven evenzo behoorlijk verder dan het totaalaantal van een klein jaar geleden. Daarnaast kunnen kinderen tussen de 10 en 15 jaar deelnemer aan de eerste editie van de Kids Swim. Trots waren we al, maar dat we nu al kunnen zeggen dat we op een recordaantal deelnemers zitten is grandioos. Opgeven voor de City en Kids Swim is nog steeds mogelijk via de site!  

Heel Groningen Zwemt

De kinderen hebben de toekomst. Stichting Groningen Swim Challenge teert op vier onderdelen. De eerste drie zijn hierboven genoemd en moeten nog plaatsvinden. De vierde bouwsteen – Heel Groningen Zwemt – is al in volle gang. Van het Montessori Lyceum in Groningen en de Sint Nicolaasschool in Haren tot het Aletta Jacobs College en Rehoboth in Hoogezand-Sappemeer en zwem- en poloclub T.H.O.R. uit Wilvervank: iedereen doet mee. Jong en oud. Meer dan 4000 enthousiaste kinderen zijn het water ingegaan. Sommige acties zijn afgelopen, andere moeten nog beginnen. En dat door de gehele provincie. Uniek! Uniek is de combinatie van het bij elkaar zwemmen van geld voor het goede doel, als kind lekker in beweging zijn en daarnaast de kans hebben om voorlichting te krijgen vanuit het UMCG (zoals enkele basisscholen doen). Inherent aan de kinderen zijn uiteraard de ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, vrienden en kennissen. Maar tevens alle betrokken sportcentra en zwembaden. Het is oprecht een overweldigend geheel.

Steun van Groningse toppers !

Arjen Robben was vorig jaar onze ambassadeur. Op de dag van de Swim Challenge werd hij bijgestaan door niemand minder dan Bauke Mollema. De goedlachse wielrenner van Trek-Segafredo won afgelopen zondag een etappe in de Tour de France. Vorig jaar knalde hij met een startschot de deelnemers van de City Swim op weg naar de finish in de Oosterhaven. Arjen Robben is ook dit jaar weer ambassadeur, maar hij heeft inmiddels geduchte concurrentie gekregen van een vrouw. Topzwemster Ranomi Kromowidjodjo heeft zich namelijk aan ons unieke evenement verbonden. Via onze social media kanalen heeft zij ondertussen middels een videoboodschap voor het eerst van haar laten horen. Het zegt veel over ons event dat bekende sporters zich aansluiten, en de stichting is dan ook trots op zijn ambassadeurs en hoopt de komende jaren de stijgende lijn vast te houden.

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen