Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Groningen Swim Challenge sluit succesvol eerste lustrum af

Deze week sloot de Stichting Groningen Swim Challenge  zijn eerste lustrum af met de overhandiging van een recordbedrag aan het UMCG Kanker Researchfonds. Liefs 225.000 euro voor kankeronderzoek in Groningen werd bijeen gezwommen in verschillende evenementen vanuit de stichting. Een ongelooflijk hoog bedrag dat scheidend voorzitter Neal Haan erg trots maakte: “In 2014 begonnen we met 35 zwemmers en 25.000 euro om dan in 2018 uit te komen op driehonderd zwemmers, drieduizend deelnemende scholieren en bijna een vertienvoudiging is overweldigend.”

In het UMCG werden de vrijwilligers van de stichting getrakteerd op een borrel en maakte Haan zijn afscheid bekend. Hij draagt de voorzittershamer over aan Boike Teunissen maar blijft wel betrokken bij de stichting.  Haan: “Ik ben weer begonnen als voetbaltrainer en moet daarom keuzes maken”. Vertrouwen in de toekomst is er echter volop. De scheidend voorzitter: “De draaiboeken liggen klaar, er zijn fantastische mensen actief en we worden steeds meer een gevestigde naam als zwemevenement.”

De afgelopen vijf jaar waren jaren van snelle groei. De organisatie, geheel gerund door vrijwilligers, staat nu voor de uitdaging de komende periode te blijven schaven aan een uniek evenement. Teunissen: “Het organiseren en coördineren van de Groningen Swim Challenge is fantastisch om te doen maar zeer bewerkelijk. Met de snelle groei komt ook de vraag, wat is in welke omvang nog haalbaar om te doen met alleen vrijwilligers? Daar moeten we op een slimme manier naar kijken en keuzes in maken. Het is een luxeprobleem dat we zelf hebben gecreëerd en daar kunnen we trots op zijn”.

Met een absoluut recordbedrag in 2018 lijkt de druk alweer hoog voor 2019. Toch voelt het bestuur die druk niet. Teunissen: “Uit de enquête onder vrijwilligers en zwemmers bleek dat ruim 95% volgend jaar weer mee wil doen, of dat in ieder geval overweegt. Dat enthousiasme onder de deelnemers is het allerbelangrijkste, het bedrag volgt”.  Zeker is dat zwemliefhebbers, of sportievelingen die van een uitdaging houden in ieder geval alvast de laatste zaterdag van augustus 2019 in hun agenda kunnen zetten, de Stichting Groningen Swim Challenge heeft er zin in!

   

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen