Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Groningen Swim Challenge sluit succesvol eerste lustrum af

Deze week sloot de Stichting Groningen Swim Challenge  zijn eerste lustrum af met de overhandiging van een recordbedrag aan het UMCG Kanker Researchfonds. Liefs 225.000 euro voor kankeronderzoek in Groningen werd bijeen gezwommen in verschillende evenementen vanuit de stichting. Een ongelooflijk hoog bedrag dat scheidend voorzitter Neal Haan erg trots maakte: “In 2014 begonnen we met 35 zwemmers en 25.000 euro om dan in 2018 uit te komen op driehonderd zwemmers, drieduizend deelnemende scholieren en bijna een vertienvoudiging is overweldigend.”

In het UMCG werden de vrijwilligers van de stichting getrakteerd op een borrel en maakte Haan zijn afscheid bekend. Hij draagt de voorzittershamer over aan Boike Teunissen maar blijft wel betrokken bij de stichting.  Haan: “Ik ben weer begonnen als voetbaltrainer en moet daarom keuzes maken”. Vertrouwen in de toekomst is er echter volop. De scheidend voorzitter: “De draaiboeken liggen klaar, er zijn fantastische mensen actief en we worden steeds meer een gevestigde naam als zwemevenement.”

De afgelopen vijf jaar waren jaren van snelle groei. De organisatie, geheel gerund door vrijwilligers, staat nu voor de uitdaging de komende periode te blijven schaven aan een uniek evenement. Teunissen: “Het organiseren en coördineren van de Groningen Swim Challenge is fantastisch om te doen maar zeer bewerkelijk. Met de snelle groei komt ook de vraag, wat is in welke omvang nog haalbaar om te doen met alleen vrijwilligers? Daar moeten we op een slimme manier naar kijken en keuzes in maken. Het is een luxeprobleem dat we zelf hebben gecreëerd en daar kunnen we trots op zijn”.

Met een absoluut recordbedrag in 2018 lijkt de druk alweer hoog voor 2019. Toch voelt het bestuur die druk niet. Teunissen: “Uit de enquête onder vrijwilligers en zwemmers bleek dat ruim 95% volgend jaar weer mee wil doen, of dat in ieder geval overweegt. Dat enthousiasme onder de deelnemers is het allerbelangrijkste, het bedrag volgt”.  Zeker is dat zwemliefhebbers, of sportievelingen die van een uitdaging houden in ieder geval alvast de laatste zaterdag van augustus 2019 in hun agenda kunnen zetten, de Stichting Groningen Swim Challenge heeft er zin in!

   

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen