Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
Heel Groningen zwemt

Leerlingen Augustinus College zwemmen voor UMCG Kanker Researchfonds

Ruim 200 leerlingen sprongen op dinsdag 2 juli het water van het Zwembad Hoogkerk in. Emiel Miedema, teamleider van de brugklassen van het Augustinus College gaf om 11.00 het startsein. Een uur lang zwommen de leerlingen zoveel mogelijk baantjes. Hiermee haalden zij geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds. Het event Heel Groningen Zwemt wordt georganiseerd door de Stichting Groningen Swim Challenge, in samenwerking met het UMCG. Het doel is om kinderen aan het zwemmen te krijgen en daarmee geld in te zamelen voor kankeronderzoek van het UMCG.

Bewegen en geld ophalen zijn niet de enige doelstellingen van Heel Groningen Zwemt. Het UMCG verzorgt een educatief programma op maat voor scholen waarbij leerlingen wordt uitgelegd wat kankeronderzoek bij het UMCG Kanker Researchfonds inhoudt. Daarom waren de leerlingen van het Augustinus College donderdag 27 juni te gast in het UMCG, waar zij college kregen over kankeronderzoek.

Het doel waarvoor ze zwemmen leeft bij de scholieren. Niet alleen komen ze in beweging, ook zetten ze iets verdrietigs om in iets positiefs. De sfeer in het zwembad was dan ook erg goed!  Meerdere kinderen hebben zelfs al aangegeven te willen meezwemmen tijdens de City Swim in Groningen op 31 augustus. Met Heel Groningen Zwemt wordt duidelijk dat sporten en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan. Woensdag 10 juli wordt bekend wat de scholieren opgehaald hebben.

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen