Terug naar nieuwsoverzicht
Heel Groningen zwemt

Leerlingen zwemmen recordbedrag bij elkaar!

Leerlingen van CSG Augustinus College hebben op vrijdag 20 juli een cheque ter waarde van € 10.000,- overhandigd aan Neal de Haan, voorzitter van het bestuur van de Groningen Swim Challenge. Dit bedrag komt uiteindelijk ten goede van het UMCG Kanker Researchfonds. In totaal hebben 504 leerlingen dit recordbedrag bij elkaar gezwommen tijdens de sponsoractie Heel Groningen Zwemt. Ook de leerlingen van de Dom Helder Camaraschool hebben deze week een cheque met een flink bedrag overhandigd aan de Groningen Swim Challenge. Met 400 leerlingen hebben zij tijdens de actie Heel Groningen Zwemt ruim € 6.000,- bij elkaar gezwommen. Ook dit bedrag gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek.

Ambitie gehaald!

De leerlingen van zowel de Dom Helder Camaraschool als het CSG Augustinus College hebben zich keihard ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dat beide scholen veel geld op zouden halen, stond dankzij het enthousiasme en sportiviteit van de leerlingen al als een paal boven water. Emiel Miedema, teamleider van het CSG Augustinus College, deed eerder al bij RTV Noord de gedurfde uitspraak, dat ze het ambitieuze bedrag van € 10.000,- als streefbedrag voor ogen hadden. Met € 10.559,15 is dit doel ruimschoots gehaald. De school heeft direct toegezegd om zich ook volgend jaar weer, samen met de leerlingen, in te zetten voor dit goede doel. Ook proberen ze medewerkers en docenten in 2019 te enthousiasmeren voor de Swim Challenge of de City Swim.

Volgend jaar verder!

Heel Groningen Zwemt is een van de vele initiatieven die vanuit de Groningen Swim Challenge georganiseerd worden. Het doel van Heel Groningen Zwemt is om jong en oud in beweging te krijgen in het water, om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek van het UMCG Kanker Researchfonds.

Volgend jaar gaat de stichting Groningen Swim Challenge verder met het project Heel Groningen Zwemt. Scholen kunnen zich aanmelden bij neal_haan@hotmail.com . Als stichting Groningen Swim Challenge willen wij alle deelnemers aan de actie van Heel Groningen Zwemt bedanken voor jullie fantastische inzet!

 

 

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen