Doneren! Inschrijven
Terug naar nieuwsoverzicht
Heel Groningen zwemt

“Maartenscollege te water voor kankeronderzoek”

Leerlingen van het Maartenscollege Haren doen komende week met het ‘Heel Groningen Zwemt’. Het evenement is een initiatief van Stichting Groningen Swim Challenge en heeft als doel zoveel mogelijk mensen via uiteenlopende zwemacties geld te laten inzamelen voor het UMCG Kankerresearchfonds. Leerlingen uit alle klassen (met uitzondering van de examenklassen) gaan tijdens hun gymles te water in zwembad de Papiermolen. In twintig minuten zwemmen zij zoveel mogelijk baantjes om op die manier een mooi bedrag bijeen te zwemmen.

Gymles met doel

Docente Jitske Hendriks in de initiatiefneemster. Zij deed vorig jaar mee met de Swim Challenge en zwom daarbij van Zoutkamp naar Groningen. Haar enthousiasme heeft ze over weten te brengen op haar leerlingen, die dit jaar massaal meedoen. Hendriks: “Iedere leerling heeft met sponsorformulieren geld bijeen gebracht. Nu is het zaak zo snel mogelijk heen en weer te zwemmen. Hartstikke leuk om op deze manier gezamenlijk actief te zijn en met een mooi doel voor ogen de gymlessen in te vullen”.

De actie van het Maartenscollege begint op vrijdag 23 juni en loopt de week erna door tot en met donderdag 29 juni. Mocht u de leerlingen in het water treffen, moedig ze even extra aan, of beter nog, vul de sponsorlijst in! Wij wensen iedereen veel succes!

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

3 september 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Gevonden voorwerpen

2 september 2019
Swim challenge

Volg alle teams live!

29 augustus 2019

Er is dit jaar al door 8341 mensen voor in
totaal 214.075,17 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen