Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Opbrengst 2017 draagt bij aan fundamenteel en grensverleggend onderzoek!

Met de opbrengst van de Groningen Swim Challenge 2017 werden meerdere projecten in het UMCG gefinancierd. Projecten die innovatief wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken en daarmee betere, aanvullende en nieuwe behandelingen. Daarnaast creëert dat onderzoek kansen en mogelijkheden om kanker op termijn te voorkomen. De Groningen Swim Challenge had in 2017 een dermate prachtige opbrengst dat wij hebben bijgedragen aan verschillende projecten!

Betere diagnoses

Er werd bijgedragen aan het project Gel-Docu van dr. Marco de Bruyn. Dit project richt zich op het in kaart brengen van veranderingen in kankercellen door immuunsysteem en omgevingsfactoren. Een belangrijke stap om de diagnose en behandeling van kanker te verbeteren.

Sneller therapie

Ook het project Support kreeg steun. Met dit project van dr. Matthew Groves is een innovatieve digitale infrastructuur opgezet. Patiënt behandelteams van verschillende disciplines kunnen met gebruik van deze infrastructuur betere en snellere keuzes maken voor de te starten therapie. Voor de patiënt betekent dit dat er een snellere selectie van de beste medicijn en therapie gemaakt wordt en dat een optimaal startmoment van de radio/chemotherapie bepaald wordt.

Sneller onderzoek

Naast deze manier van optimalisatie van op-maat- patiënt- behandelingen is het project Flow gefinancierd. Binnen dit project is een compacte flow cytometer aangeschaft, waarmee prof. Wijnand Helfrich patiënt specifieke analyses mogelijk maakt ten behoeve van patiënt specifieke immunotherapie.

Er is tevens een bijdrage geleverd voor algemene laboratorium middelen ten behoeve van divers innovatief onderzoek.

Maak het verschil!

Stuk voor stuk voorbeelden van onderzoeken die zonder de financiering van het UMCG Kanker researchfonds niet hadden plaatsgevonden. Meedoen aan en doneren voor de Groningen Swim Challenge maakt een merkbaar verschil in de strijd tegen kanker!

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Editie 2020 gecanceld

25 april 2020
Swim challenge

Waarom ik meedoe? Omdat het kan!

7 maart 2020

Er is dit jaar al door 45 mensen voor in
totaal 530,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2020 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen