Terug naar nieuwsoverzicht
City swim Swim challenge

Prachtige editie Groningen Swim Challenge op laatste zomerdag

Op de laatste prachtige zomerdag kwamen ruim 350 zwemmers met een grote glimlach aan de kant in de Oosterhaven. De eerste teams uit Lauwersoog bereikten reeds om 17:15 de finish, en liepen daarmee een half uur voor op het snelste schema. De laatste City Swim deelnemer kwam om 20:00 over de finish. Direct hierna werd een opgehaald bedrag 210.000 euro bekend gemaakt en overhandigt aan het bestuur van het UMCG Kanker researchfonds.

Prachtige dag

Daarmee kwam een einde aan een prachtige dag waar de omstandigheden voor zowel deelnemers als vrijwilligers optimaal waren. Honderden mensen spanden zich op uiteenlopende manieren in om ook van de zesde editie van de Groningen Swim Challenge een groot succes te maken. En dat was het!

Het stichtingsbestuur liet bij monde van voorzitter Boike Teunissen weten dat ze ontzettend blij waren met het verloop van de dag en de blije gezichten. Teunissen:” Wij hebben altijd gezegd dat ons ultieme doel het neerzetten van een prachtig evenement is, een evenement waar iedereen blij van wordt. Dat is meer dan geslaagd. Een groot compliment aan al onze vrijwilligers, de schippers en de deelnemers. Ons logistiek uitdagende evenement kan alleen zo mooi lopen als iedereen meewerkt en flexibel is, en dat is gebeurd. Dat het bedrag dan weer zo hoog uitvalt is natuurlijk een dikke bonus.”

Teller loopt nog door

Op 29 oktober zal de Groningen Swim Challenge op een avond voor vrijwilligers en sponsoren het boekjaar afsluiten. Tot die tijd kan er gedoneerd worden en dat wordt nog volop gedaan. Het uiteindelijke bedrag zal hoger liggen dan 210.000 euro.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze zesde editie. Volgend jaar staan wij er weer! Mensen die graag hun steentje bij willen dragen aan de editie van 2020 zijn dan ook van harte uitgenodigd zich te melden via info@groningenswimchallenge.nl. !

In de media

Wij kwamen dit jaar volop voorbij in de media.

Bekijk bijvoorbeeld:

Het verslag van OOG TV

Het item van Studio Sport 

Verslag van de hele dag door DVHN. 

 

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Groningen Swim Challenge 2021 gaat door!!

2 augustus 2021

Er is dit jaar al door 4790 mensen voor in
totaal 113.336,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2021 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen