Doneren! Vrijwilliger
Terug naar nieuwsoverzicht
Kids Swim

Ranomi Kromowidjojo ambassadeur!

Het kan niet op voor de Groningen Swim Challenge. Nadat recentelijk bekend werd dat Arjen Robben net als vorig jaar ambassadeur zal zijn van ons omvangrijke zwemevenement en de Swim Challenge van Zoutkamp naar hartje Groningen met 20 teams inmiddels helemaal vol zit, daar mogen wij vanaf heden bekendmaken dat niemand minder dan Ranomi Kromowidjojo zich, naast Robben, als ambassadeur aan onze prachtige, groeiende manifestatie gaat verbinden.

Uitmuntendheid!

Ranomi werd in 1990 geboren in Sauwerd als dochter van een Surinaams-Javaanse vader en een Nederlandse moeder. Haar achternaam Kromowidjojo is een veelvoorkomende naam in het Javaans, met elementen geleend uit het Sanskriet. Het is een samenstelling van kromo en widjojo. Kromo is krama in het Sanskriet en betekent “op volgorde.” Het woord ‘widjojo’ is vijaya in het Sanskriet, wat zowel “overwinning” als “uitmuntendheid” kan betekenen. De samengestelde naam Kromowidjojo staat derhalve voor opeenvolgende overwinning” of “achtereenvolgende uitmuntendheid”. Beide samenstellingen kloppen, want Ranomi teert inmiddels op een flink aantal opeenvolgende uitmuntende overwinningen.

Kinderen het water in!

De nu 26-jarige Ranomi groeide dus op in Sauwerd, op steenworp afstand van het welgevormde Reitdiep. Al op haar tiende zwom zij haar eerste Nederlandse record, dit op de 50 meter vrije slag. De rest is welhaast geschiedenis. Ranomi is meervoudig Nederlands, Europees én wereldkampioen en behaalde daarnaast maar liefst drie gouden plakken op de Olympische Spelen. Een fenomeen in het water. Ze zal zich vooral gaan richten op de City Swim en Kids Swim. Ranomi daarover: “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om ambassadeur te zijn van dit hartverwarmende evenement. De combinatie zwemsport en goed doel klinkt mij als muziek in de oren, waarbij het mooi en tevens belangrijk is dat de Kids Swim voor het eerst georganiseerd wordt. Kinderen groeien tegenwoordig op met iPads, mobiele telefoons en andere gadgets. Daarom is het van essentieel belang dat we het sporten als volwassenen blijven stimuleren.”

Deelnemersrecord

Nu de Swim Challenge met 20 teams tot de nok toe gevuld is, gaan we proberen datzelfde voor elkaar te krijgen bij de City Swim en Kids Swim. Met de ramvolle agenda van Ranomi is de kans nihil dat ze aanwezig kan zijn op zaterdag 26 augustus, maar van afstand zal ze ons en jullie zeker assisteren in de vorm van bijvoorbeeld zwemtips of een videoboodschap. Ranomi: “Goede voorbereiding is het halve werk. Afstanden van 250 tot 750 meter en 1500 meter (respectievelijk de afstanden van de Kids Swim en City Swim, red.) zwem je niet zomaar even. Daarbij zwem je niet in rustig zwembadwater, maar in de vrije natuur. Je hebt te maken met stromingen en wisselende temperaturen. Denk dus na over je zwemkledij en ga van te voren zéker een paar keer oefenen in het zogenaamde ‘open water’. Veel succes in ieder geval en tot gauw!”

Enthousiast geworden door Ranomi? Er zijn nog genoeg plekken te verdelen voor de Kids Swim. De aanmeldingen voor de City Swim gaan hard. Het aantal deelnemers van de eerste editie in 2016 is reeds overschreven! Interesse? Inschrijven voor de Kids Swim (en City Swim) kan nog steeds via deze site!

Meer nieuws lezen?

City swim Swim challenge

Samen trainen? Zwemclinics!

15 maart 2019
City swim Kids Swim Swim challenge

Inschrijving zesde Groningen Swim Challenge geopend!

12 maart 2019
City swim Heel Groningen zwemt Kids Swim Swim challenge

Groningen Swim Challenge sluit succesvol eerste lustrum af

1 november 2018

Er is dit jaar al door 51 mensen voor in
totaal 877.40 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Groningen Swim Challenge steunt voor 100% het UMCG Kanker Researchfonds:
De stichting Groningen Swim Challenge organiseert ieder jaar meerdere zwemevenementen. Alle donaties die worden binnengehaald via de deelnemers van het evenement gaan voor 100% naar het UMCG Kanker Researchfonds het doel. De kosten voor het organiseren van het evenement worden betaald uit sponsorgelden van bedrijven en organisaties. Lees hier meer over onze organisatie

Postadres: Troelstralaan 82, 9722 JP Groningen | Bankgegevens: IBAN nummer NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC Code INGBNL2A | RSIN nummer: 854990033
Copyright © 2019 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen