Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

Twaalf tips voor het ophalen van sponsorgeld

Je hebt je ingeschreven voor één van de afstanden van de Groningen Swim Challenge. Gefeliciteerd! Je doet niet alleen mee met één van de mooiste sponsorevenementen die Groningen rijk is, maar je gaat ook nog eens geld inzamelen voor één van de beste goede doelen uit de regio: het UMCG Kanker Researchfonds. Wat? Geld inzamelen? Maar… hoe dan? Moet ik dan met een bordje op straat gaan staan en bedelen om een paar euro? Of moet ik gaan leuren bij mijn vrienden en familie om geld naar me over te maken? Maar dat willen ze vast niet. We horen je al denken. Eén eerste tip: maak je niet druk! De Groningen Swim Challenge wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd en het is tot nu toe nog nooit voorgekomen dat een zwemmer geen dubbeltje aan sponsorgeld opgehaald had. Deze jarenlange ervaring hebben we weten om te toveren tot deze twaalf gouden tips. Doe er je voordeel mee!  

1. Vrienden en familie

Ja, daar begint het toch echt: leuren bij je vrienden en familie. Maar wees maar niet bang: ze helpen jou, en zo het UMCG Kanker Researchfonds, echt graag! En het hoeven geen megabedragen te zijn, waar je om vraagt, hè. Vijf euro is toch ook prima? Alle kleine beetjes helpen.

2. Oproep op social media.

Ook jouw volgers en online vrienden willen je echt wel graag helpen om zoveel mogelijk geld op te halen. Immers: iedereen kent wel iemand met kanker en dat jij je inzet voor kankeronderzoek, geeft jou natuurlijk een enorme gunfactor om geld naar te doneren. Wat jou helemaal een streepje voor geeft op andere sponsor-initiatieven: wat jij ophaalt gaat 100% naar kankeronderzoek. Iedereen binnen de organisatie werkt vrijwillig mee aan het evenement, niemand verdient eraan. Daarmee kun je hele hoge ogen gooien bij je omgeving!

3. Collega’s of klasgenoten

Praat er vooral veel over en vertel dat je in het weekend weer getraind hebt, hoeveel je gezwommen hebt en hoeveel geld je eigenlijk op wilt halen voor kankeronderzoek. Hoe zichtbaarder jij maakt dat je hard werkt om de finish van de Swim Challenge te halen, hoe meer jouw omgeving, jouw collega’s en jouw klasgenoten je willen helpen.

4. Ga collecteren.

Doe dit bijvoorbeeld tijdens een evenement waar veel mensen samenkomen, zoals een voetbalwedstrijd of een foodtruckfestival. Overleg wel even met de organisatie, of het oké is dat jij rondloopt met een collectebus. En heb je geen echte collectebus? Gebruik dan een oude, plastic melkbus of een oude sapfles. Maak een sleuf in de dop waar mensen hun geld doorheen kunnen gooien en beplak de fles met plaatjes of tekeningen over de Groningen Swim Challenge et voilà, je hebt een heuse collectebus!

5. Start een crowdfunding actie.

Er zijn verschillende kanalen online te vinden om je eigen crowdfunding actie te starten. Het kost even wat tijd om je bijvoorbeeld in de mogelijkheden te verdiepen, maar misschien werkt dit wel supergoed voor jou en je team!

6. Organiseer een benefiet evenement of een sponsorloop.

Vooral wanneer je contacten hebt in de sportieve of in de culturele wereld, dan kun je vrij gemakkelijk en snel zelf een evenement organiseren om geld op te halen voor het goede doel. Ga in gesprek met een theatergezelschap of een leuke band in de buurt, of klop aan bij de lokale atletiekvereniging. Je zult er versteld van staan hoeveel mensen jou willen helpen om geld in te zamelen voor het goede doel!

7. Verkoop kleinigheidjes

Gebakjes of plantjes. Stel een leuk goodiebag samen met verzorgingsproducten, vul kleine zakjes met lekkere snoepjes, bak kleurrijke cupcakes of maak een mooie vogeltaart. Doe je inkopen bij discountwinkels als de Action, de Zeeman en de Wibra en je hebt voor een prikkie leuke kleinigheidjes of lekkernijtjes die je kunt verkopen. Kies wel een beetje een aantrekkelijk bedrag voor de verkoop: niet te laag, waardoor je er niks aan overhoudt, maar ook niet te hoog, waardoor het te duur wordt voor jouw potentiële klanten.

8. Organiseer een garagesale

In Amerika is de garagesale al jarenlang een populaire en lucratieve manier om van de oude meuk van zolder en uit de garage af te komen. Meer dan een rommelmarkt op je oprit, is het niet. Heb je zelf niet veel spullen waar je vanaf wilt, klop dan aan bij je oma, ouders of je buren. Er is altijd wel ergens overtollig tuingereedschap of een afgedankt nachtkastje te vinden, waar jij weer een mooi prijsje voor kunt vangen. Wat rommel is voor de één, kan heel waardevol voor de ander zijn.

9. Ga op de rommelmarkt staan

Oude kleding, boeken, cd’s, servies. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het verkopen. Zoek tijdens Koningsdag een Vrijmarkt op in de buurt of reserveer een plekje bij een plaatselijke vlooienmarkt en stal je spullen uit voor het voorbij wandelende publiek. Ook in dit geval: er zijn in jouw omgeving vast genoeg spullen te vinden, die prima nog een ronde mee kunnen

10. Heitje voor een karweitje

Auto’s wassen, grasmaaien, tuintegels schoonboenen, was opvouwen, overhemden strijken, tuinhekjes schilderen, de honden van drie huizen verderop uitlaten, oppassen op je onhandelbare buurmeisje. Er zijn zoveel klusjes te verzinnen, waar je een leuk bedrag voor kunt vragen! En dit keer steek je de opbrengst niet in je eigen zak, maar stort je het op jouw account van de Groningen Swim Challenge.

11. Betrek ondernemers!

Neem contact op met een winkel, restaurant of sportcentrum bij jou in de buurt en vraag of zij je willen helpen met het inzamelen van geld. Vraag of er bijvoorbeeld een paar weken collectebus op de balie mag staan, waar klanten wat kleingeld in kunnen gooien of vraag aan de bediening van het restaurant op de hoek, of zij hun fooien een paar weken af willen staan

12. Statiegeld

Vraag bij de lokale supermarkt of je bij het flessenautomaat een brievenbus mag plaatsen voor flessenbonnen. Het bonnetje inleveren bij de caissière of in de brievenbus, het is voor veel supermarktklanten toch om het even. Dit kan behoorlijk wat geld opleveren!

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Swim Challenge 2023 Aftermovie

2 april 2024
Swim challenge

Swim Challenge in UMCG

4 mei 2023

Er is dit jaar al door 2195 mensen voor in
totaal 48.867,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2024 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen