Terug naar nieuwsoverzicht
Swim challenge

Vijf tips om je eigen volgboot te regelen

Wanneer je meedoet aan de Swim Challenge, dan heb je als team een volgboot nodig. Deze boot brengt jouw team van Zoutkamp naar Groningen. Op de volgboot is voldoende ruimte voor het hele team en de nodige bagage en deze boot is maximaal 95 centimeter hoog. Dit omdat de Museumbrug in de stad Groningen de laagste brug is die gepasseerd wordt, en met 95 centimeter kom je hier nog net onderdoor. Maar hoe doe je dat nou helemaal, zo’n boot regelen? Niet iedereen heeft immers een leuke sloep aan de steiger voor zijn deur hangen.

  1. Vrienden en familie raadplegen. Je mag zelf dan wel geen boot hebben, misschien heeft iemand in jouw directe omgeving dat wel. Een sloep, een rib bootje of een andere kleine boot met voldoende ruimte voor jou en je team. Hoewel het aan te raden is om een persoon extra mee te nemen die de boot bestuurt, kun je dit ook samen met je teamleden oplossen.

  2. Ook kun je een beroep doen op je collega’s. We schetsen het plaatje even voor je: het is hartje zomer en het zonnetje schijnt in een krakend blauwe hemel, de temperatuur kan tropische hoogtes bereiken en bijen zoemen langs de waterkant. Wie wil er dan niet de hele dag op een bootje door het prachtige Reitdiep kabbelen? Hier kun je vast wel een mooi verkooppraatje omheen bouwen, waardoor je jouw collega het gevoel geeft dat je hem of haar een plezier doet, in plaats van dat hij of zij jou uit de brand helpt.

  3. Doe een rondje door de stad op een mooie zonnige middag in mei of juni. Er varen dan genoeg watersportliefhebbers door de grachten van Groningen. Haal je brutale omroepstem tevoorschijn – of tover ergens een megafoon vandaan -, ga op een van de vele bruggen staan die de Stad rijk is en doe je ding. Wie weet is er een leuke kapitein met een mooie boot die maar wat graag met jou en je team de route door het Reitdiep wil bevaren.

  4. Doe een oproep op social media. Wie weet zit er een verre nicht of een oud-klasgenoot van tien jaar geleden wel te springen om jou en je team te helpen op zaterdag 31 augustus. En vraag jouw vrienden en volgers ook vooral om jouw oproep te delen, want dan is de kans nog groter dat jouw vraag terecht komt bij iemand die het wel ziet zitten.

  5. Regel het helemaal zelf en struin Marktplaats af naar een goedkoop sloepje. En doe dat vooral een beetje op tijd, want dan heb je er de hele zomer tot de Groningen Swim Challenge ook nog een beetje plezier van. Ga bij mooi weer lekker de Hoornseplas op, of bereid je jou en je team alvast supergoed voor door wat rondjes te varen over het Lauwersmeer of door het Reitdiep.

Meer nieuws lezen?

Swim challenge

Swim Challenge 2023 Aftermovie

2 april 2024
Swim challenge

Swim Challenge in UMCG

4 mei 2023

Er is dit jaar al door 1106 mensen voor in
totaal 23.455,00 euro gedoneerd!
Ondersteun jij ons in de strijd tegen
kanker?

Doneer nu!

Sietse Veldstraweg 98, 9833 PC Den Ham | 085-2014352 | IBAN NL96 INGB 0006 8026 48 | BIC INGBNL2A | RSIN 854990033 | KVK 62866281
Copyright © 2024 Stichting Groningen Swim Challenge | Inloggen voor teams | Ontwerp en realisatie door B2Design Groningen